www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DD WRT in VPN

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jonie
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 06 Jan 2015 21:39
Aktiv.: 0.05
Kraj: Ižakovci

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 9:49 pm    Naslov sporočila:  DD WRT in VPN Odgovori s citatom

POzdravljeni

Dosti sem googlal in nisem našel pametne pomoči zato se obračam na Vas.

Ker sem dosti službeno v ZDA rad pa bi gledal Siol TV sem nabavil ruter linksys WRT54GL in na njega naložil DD WRT ter po navodilah nastavil VPN.

Ampak ker dosti časa nisem imel da bi od drugod sprobal če deluje VPN sem poskuil šele tukaj ampak mi ne poveže.

delal sem po teh navodilah:
https://www.youtube.com/watch?v=bOeBfLPI4WM

Imam statičen IP

ko ustvarim VPN povezavo na windows 8 ,vpišem moj statičen IP ??
potem up ime ter geslo od VPN

Ali moram vpisati kateri drugi IP od ruterja ?

ker tu se mi malo zalomi , ne razumem do dobra.

prosim za pomoč če je že kateri delal s tem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Statičen IP je priporočljivo (da se tudi brez statičega IP) imeti tam, kjer imaš VPN strežnik, torej doma v Sloveniji. To je tvoj zunanji IP, ki ti ga dodeli tvoj ISP ponudnik (T2, SiOL, AMIS,...).

Ko si v ZDA in vnašaš podatke za povezavo, navedeš torej ta tvoj zunanji IP na katerem ti teče VPN strežnik (in NE IP domačega lokalnega omrežja npr 192.168.X.X ali 10.X.X.X). Najbolj enostavno je prek PPTP, ni pa priporočljivo zaradi varnosti. Še najbolje je imeti npr. openVPN, samo konfiguracija je malce težja (kreiranje certifikatov in ključev).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

je kdo doma na istem routerju, da bi napisal v wolfram alpha - whats my ip
jonie
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 06 Jan 2015 21:39
Aktiv.: 0.05
Kraj: Ižakovci

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja IP imam statičen

Ampak ko vpišem v povezavo vse podatke IP, Up ime geslo se mi ne poveže

zato me zanimajo vse rešitve ker konec tedna bo brat doma pa se bom povezal na njgeov računalnik da potem poskusim rešiti problem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na usmerjevalniku pod nastavitvami VPN preveri kako imaš napisano uporabniško ime in geslo v razdelku CHAP-Secrets. Imeti moraš IME presledek * presledek GESLO presledek *. NUJNO tako, če ne pa ne deluje...
TU si preberi za nastavitve, tudi sintaksa za ime in geslo je.

Natavitve PPTP:

- za server IP nastavi tak IP, ki ni v uporabi. Torej če imaš 192.168.1.1 za usmerjevalnik, in dhcp npr. od 192.168.1.10-192.168.1.50, potem nastaviš lahko 192.168.1.2 za VPN strežnik.
- za Client IP pa lahko nastaviš (če upoštevaš zgled zgoraj) npr. 192.168.1.220-230
- za DNS nastavi DNS svojega ISP

To je to, posebej pri imenu in geslu moraš biti previden, ker sicer ne deluje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni