|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2015 6:15 pm Naslov sporočila: Kakšno anteno potrebujem? |
|
|
Zdravo,
Začel me je zanimati lov na signale na različnih radio-frekvencah. Na ebay-u sem naročil par tistih popularnih USB DVBT sprejemnikov, ki omogočajo lovljenje signalov od 24MHz pa tam do 1744 MHz. Verjetno jih poznate pod imenom RTL-SDR oz. software-defined radio, pa tudi tema že obstaja.
Zanima me pa kakšno anteno bi potreboval za skeniranje čim večjega razpona frekvenčnega spektra (v razumnih merah seveda). Recimo od 100 MHz do 1600 MHz Gledal sem že po spletu, pa našel par zanimivih stvari, kot je npr. tole:
http://www.universal-radio.com/catalog/scanants.html
Verjetno bi bila najbolj primerna kakšna "discone" antena? Stvar želim montirati na streho hiše.
lp _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2015 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravilno si ugotovil: discone. _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.86 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2015 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na konfiguracijo v Zasavju , bi se znalo zgodit, da na višjem delu UHF ne bo kaj veliko uporabnih signalov ( na kakšnem bližnjem vrhu se bo našlo kaj več ) , več bi znalo bit na VHF , še bolj pa nižje. Kasneje pa mogoče še kakšna dodatna antenca za frekvenco ,ki ti bo kaj bolj zanimiva ,odvisno kaj se bo dalo slišat med Zasavskem hribovjem – vse bolj odvisno od lokacije na višjih frekvencah ? _________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2015 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, vremensko napoved iz svete planine sem že poslušal z navadno anteno. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni