|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 6:24 pm Naslov sporočila: Premi ročni brusilnik NUTOOL NMG 160 (Dremel) |
|
|
Zanima me, če si kdo lasti to napravo in kako se obnese v praksi .
http://www.merkur.si/premi-rocni-brusilnik-nutool-nmg-160
Priloženega je še nekaj dodatnega orodja, kar s povezave ni razvidno. Predvsem me zanima samo vpetje orodja in kako je s opletanjem orodja (če primerjamo orodje Dremel). Se pravi neposredno vpetje orodja na napravo ali pa na priloženem približno metrskem podaljšku.
Pod vprašanje. A bi bil nakup Dremel 200 ali Dremel 3000 bistveno bolj smiseln? Katera trgovina v Mariboru prodaja Dremel orodja po ugodni ceni? V Merkurju so nekje malo nad 50e za Dremel 200 in nekje do 80e za Dremel 3000 odvisno od tega, če vzameš samo napravo ali v paketu s nekaj pribora.
Nakup preko spleta tokrat odpade, ker orodje potrebujem jutri. Če je v kakšni trgovini v akciji podoben premi brusilnik in je OK bi vzel tudi tistega. Pred časom je bil v Merkatorju, ampak sem zamudil z nakupom. NUTOOL NMG 160 bi dobil torej skoraj pol ceneje, kot Dremel in dobil bi tudi osnovno orodje in podaljšek. Vprašanje je pa predvsem, kako je z samim delovanje, če ni opletanja in če deluje OK.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Približno takšno kvaliteto (kitajski klump), boš dobil v Bauhausu, za pol manj denarja. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hector1 Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.60 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno prejšnji teden sem kupil interdiskont-ovega (na prvi pogled precej podobna zadeva). Stane precej manj kot tale na linku. Se pa trenutno ukvarjam kako bi vpel 1mm sveder, kar je manj od 2mm ne gre. Opleta ne preveč, ima regulacijo obratov od 10k-35k, je pa na 35k že kar glasen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Približno takšno kvaliteto (kitajski klump), boš dobil v Bauhausu, za pol manj denarja. |
Morda sem spregledal, ampak v Bauhaus MB sem našel samo Dremel in Proxton. Ostali premi brusilniki so bili namenjeni vpenjanju večjega brusnega orodja. Proxton je imel v ponudbi manjšo DC gravirno napravico, ki stane pod 20e. Dejansko bi za moje potrebe zadostovala, ampak težava je v tem, da že ima vpet gravirni rezkar in vpenjalnega trna (cca. 3mm) ni mogoče vpeti v napravo, ker je vpenjalna glava manjša. Tako sem ostal pred dilemo NUTOOL ali Dremel. Če pri NOTOOL ne bi bilo opletanja orodja, bi bila naprava za moje potrebe OK.
Ravno prejšnji teden sem kupil interdiskont-ovega (na prvi pogled precej podobna zadeva). Stane precej manj kot tale na linku. Se pa trenutno ukvarjam kako bi vpel 1mm sveder, kar je manj od 2mm ne gre. Opleta ne preveč, ima regulacijo obratov od 10k-35k, je pa na 35k že kar glasen. |
Škoda, da nimamo Interdiskonta v MB in trenutno nič kaj ne grem v tisto smer. Bi pri gorivu verjetno porabil več, kot bi bilo vse skupaj vredno. Da, za manjše svedre bi verjetno rabil manjše vpenjalne čeljusti. Sam bom bolj ali manj uporabljal vpenjalni trn (cca. 3mm).
Pri tvojem orodju torej malo opletanja zaznaš pri svedru 3mm? Če namestiš v vpenjalno glavo brus ali rezilno ploščico lahko s prsti nekoliko pomikaš orodje sem in tja? Predvidevam, da tega pri Dremel orodju ni?
Bom še enkrat pogledal v Bauhaus MB jutri, če sem morda spregledal in hvala obema za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi Proxxona 50E. Sam ga imam že skoraj 30 let, do sedaj menjal edino en ležaj pri glavi. Dobiš ga za cca 35€. Napajalnik zanj je cca 27€, lahko pa uporabiš tudi kak transformator 230/15V 40 - 50 VA. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hector1 Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.60 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sveder stoji trdno v vpetju, tudi brus praktično ne opleta. Nevem sicer zakaj boš potreboval, ampak mislim, da tudi ti cenejši strojčki zadoščajo marsikaterim zahtevam, vsaj na začetku, ko so še "frišni" in brez "luftov". Če pa kupiš proxona pa zagotovo ne vstreliš mimo, z dremlom pa nisem še delal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Mariboru lahko kupiš orodje Proxxon tukaj , ali pa se zapelješ v Avstrijo in kupiš tam. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 1:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupi Proxxona 50E. Sam ga imam že skoraj 30 let, do sedaj menjal edino en ležaj pri glavi. Dobiš ga za cca 35€. Napajalnik zanj je cca 27€, lahko pa uporabiš tudi kak transformator 230/15V 40 - 50 VA. |
Sem malo pregledal ponudbo in ta zadeva bi se verjetno dobro obnesla za moje potrebe:
http://www.s-tools.si/podrobnosti/product/brusilnik-fbs-240e.html
Ampak, ker zadevo rabim jutri (danes) sem se odločil:
Sveder stoji trdno v vpetju, tudi brus praktično ne opleta. |
Da bom še enkrat preveril ponudbo v Bauhaus MB, če sem kaj spregledal in če nisem bom najverjetneje vzel omenjen premi brusilnik:
http://www.merkur.si/premi-rocni-brusilnik-nutool-nmg-160
Če se upam izkaže, da opletanja orodja ni, potem bo skoraj zagotovo dobro služil svojemu namenu. Če pa se bom opekel pa bo to šola za prihodnjič!
Hvala za vse nasvete in odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Nu-tools, in ostala kitajska jajca so stran vržen denar. Če ne opleta in trese takoj, bo zagotovo začelo po nekaj urah uporabe. Ubogaj in kupi Proxxona. Tistega, ki sem ti ga predlagal jaz, ali pa tistega, ki si ga gledal sam. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crto Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi z Dremlom ne boš mimo vsekal, vsekakor za dobro delo ne kupuj kitajskih jajc.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.98 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem včeraj v Lidlu ali Hoferju v KP videl en kao dremel, ne vem pa kakšne kvalitete je ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proxxon je ok,to imam jaz.Original Dremel je tudi v redu.Kitajski pa ker se opleta.To imam jaz pa ne dosti uporabljam kvječemu za grobo brušenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2015 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
No, tako se je izšlo. Ker sem premi brusilnik potreboval danes sem na koncu imel možnost kupiti Proxxon 50E + napajalnik (Bauhaus) za okrog 80e ali omenjeni NUTOOL NMG 160 za 36e v Merkurju. Dremel 200 bi me stal okrog 50e, ampak, ker je bilo v temi podano mnenje, da je razlika med "original" in "kitajskim" Dremel orodjem kar velika me je to nekako odvrnilo od nakupa. Na koncu je odločila razlika v ceni in sem vzel NUTOOL NMG 160.
Nalogo, za katero ga potrebujem, zaenkrat opravlja dobro. Priloženi brusi so v osnovi že "ekscentrični" in če bi po vpetju le teh sodil orodje bi verjetno bil razočaran. Ker temu ni tako in sem uporabil lastno namensko orodje, ki pa je kvalitetno, sem bil pozitivno presenečen. Strojček deluje zelo mirno, kakšnih pomikov ali opletanja glave in orodja zaenkrat ni. Bil sem prepričan, da bo glasnejši pri najvišjih obratih, kot je. Pozitivno me je presenetilo tudi dejstvo, da ima LCD zaslon za prikaz stopnje vrtenja. Vpenjalna glava na priloženem približno metrskem podaljšku zaenkrat ne kaže znakov, da bi orodje vpeto v njo opletalo. Podaljšek bom testiral bolj podrobno v prihodnje, če bo po uporabi le tega tudi dejanska potreba.
Kakorkoli, zavedam se, da materiali nikakor ne bodo zdržali 30 let redne uporabe, ampak, če bo strojček služil svojemu namenu kakšno leto ali dve, pa bom zelo zadovoljen.
Hvala še enkrat za vse nasvete in smernice, ki so bile podane. V prihodnje bom verjetno kupil orodje Proxxon preko spleta, če se bo izkazalo, da so moje potrebe prezahtevne za orodje tipa NUTOOL NMG 160. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2015 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je probleme z opletanjem na poceni kitajcih rešila proxxonova upogljiva gred Micromot 110/BF. Z njo lahko brez dodatnih stročnic vpneš vse od 0.3 do 3.2 mm svedre. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni