|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Maj 20, 2006 3:20 pm Naslov sporočila: LabView, branje iz rs232 in grupiranje podatkov |
|
|
Z LabView-om berem podatke iz mikrokontrolerja. Z mikrokontrolerejem (16f877) berem dva analogna porta in prebrane podatke pošiljam na računalnik. Prebran "paket" 4 bytov potem zazrežem na 2x 2byta in v tako dobim podatke za vsak port posebej. Zanima pa me, kako narediti, da bo LAbView vedno prebral vedno ustrezne 4byte in ne nekaj iz enega paketa in nekaj iz drugega paketa.
Do sedaj sem poskušal dva načina:
1) Med paketi sem dal majhno pavzo in deluje še kar zadovoljivo.
2) Pred pošiljanjem željenega paketa podatkov pošljem npr. 2x250 in v LabView-u zaznavam, kdaj prispe ta kombinacija.
Ima kdo še kakšno idejo?
Na oba načina mi delno deluje. Povprečno enkrat ali dvakrat na sekundo pa mi prebere napačno vrednost (mislim da same ničle ali oz neko majhno številko). Uporabljam pa asinhronski prenos, 8 data bitov, 1 stop bit, baud rate pa 19200.
Torej na kakšen način je priporočljivno pošiljati paket podatkov kot v mojem primeru, da da bo z LabView-om najlažje razločiti?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Maj 21, 2006 3:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabljam 50ms ali večjo pavzo med pošiljanjem naslednjega paketa, mi deluje zanesljivo. To mi zaenkrat zadostuje.
Če pa kdo ve še za kakšno drugo metodo, pa naj kar napiše.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 22, 2006 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi hardwerski flow control RTS/CTS ali DSR/DTR. To bi pomagalo.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
California Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48 Prispevkov: 236 Aktiv.: 0.99 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2006 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko kaj več napišete o čitnju podatkov iz PIc-a z LabView programom.
Kakšen enostaven primer bi bil dobrodošel.
Lep pozdrav!
_________________ California |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2006 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ne morem povedati nič. Šele razmišljam o nakupu labviewa. Videti pa je, da je branje naprav, za katere obstoja driver zelo preprosto.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2006 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom jaz v roku nekaj dni pripel kakšen moj primer komunikacije med mikrokontrolerjem in labviujem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Tor Jun 06, 2006 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je primer merjenja kota s pomočjo hallovega senzorja zasuka. Sinusni in kosinusni izhod peljem na AD od pic16f877 in to pošljem na računalnik ter izračunam kot z LabView-om. Z mikrokontrolerjem še berem paralelni izhod senzorja, množim s 45 in delim z 32 ter tako izračunane kotne stopinje prikazujem na 2x16 LCD.
V priponki ASM za pica in VI za LAb view.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
79.75 KB |
Pogledana: |
90 krat |

|
|
89.49 KB |
Pogledana: |
86 krat |

|
Virtualni instrument za LabView8
in
program za PIC16f877 |
|
 Download |
Ime datoteke: |
VI_in_asm.rar |
26.66 KB |
Downloadano: |
29 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo123 Član

Pridružen-a: Pon 14 Avg 2006 2:22 Prispevkov: 64 Aktiv.: 0.28 Kraj: Nazarje
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 3:19 am Naslov sporočila: |
|
|
oj mogoče bi pa lahko rešil to težavo tako da PC zahteva podatke od PIC-a in jih nato PIC pošlje.
jaz imam podobno idejo narediti enako nekaj iz LV vendar se ga nikoli nisem učil zato me zanima če je kje na netu kak dobro opisan primer ...
tvojega pa na žalost ne morem pogledat ker še nisem AKTIVEN član
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo123 je napisal/a: |
oj mogoče bi pa lahko rešil to težavo tako da PC zahteva podatke od PIC-a in jih nato PIC pošlje. |
Tudi tako se bi dalo narediti. Nekaj bi sicer izgubil na hitrosti, vendar saj bi moral spraševati.....
Sicer pa je za marsikatere meritve tak način zelo ustrezen, še posebno če deluje PC kot master.
Citiram: |
jaz imam podobno idejo narediti enako nekaj iz LV vendar se ga nikoli nisem učil zato me zanima če je kje na netu kak dobro opisan primer ... |
Jaz sem začel tako, da sem prebral članke v Svetu elektrnike. Primerov pa je kar veliko na National Instruments-ovem forumu za Lab view.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni