www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z Wifi - na naketerih odjemalcih dela na drugih ne

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 20, 2015 1:44 pm    Naslov sporočila:  Težava z Wifi - na naketerih odjemalcih dela na drugih ne Odgovori s citatom

Zdravo,

Tale post je bolj namenjen deljenu težav in rešitve kot iskanju odgovorov Wink (enkrat za speremembo).

Domače omrežje je sestavljeno iz (dinozavra) WRT54GL in pa range extenderja Edimax N300. Dogajalo se je, da je recimo na telefonih Wifi deloval brezhibno, da računalniku enkrat ja, drugič ne, če je prišel kdo od gostov pa skoraj nikoli ni deloval. S tem problemom sem si zbijal glavo skoraj cel mesec.

Pri nedelujočih klientih se je omrežje predstavilo kot "Unidentified Network" brez veljavnega IP. Posledično ni deloval internet.

Rešitev: Sicer precej banalna pa vendarle... Na WRT54GL je bilo pod dns serverjem vnešeno pod parameter : MAX DHCP clients -> 5 kar je pomenilo, da se na enkrat na router lahko preko kabla in Wifi poveže do 5 klientov. Ostalim ni dodelil veljavnega IP-ja. Rešitev problema je bila povečanje tega parametra in sedej dela na vsem na čemer sem poizkusil. Sem pa preveril in je ta parameter pod "default" nastavljen na 5... Sicer nimam pojma zakaj je tako.

Mogoče komu pride prav, ker prebrskal sem pol spleta za tem problemom in dobil vse druge možne razlage, samo to mi ni padlo na pamet, da router omeji število veljavnih IP-jev.

l.p.

Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Tor Jul 21, 2015 2:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 20, 2015 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž DHCP (Dynamic Host Donfiguration Protocol) in ne DNS (Domain Name Service)?
Za DHCP je to logično. Običajno pa je privzeta vrednost nekaj 10.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2015 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ,ja ... narobe napisal... sem zgoraj popravil, da ne bo koga zmedlo...

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni