|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sob Avg 28, 2004 9:05 am Naslov sporočila: Partition magic |
|
|
Na disku sem imel več particij in sem eno izbrisal. Mislil sem, da se mape tiste particije prestavijo na particijo, ki jo povečaš na račun prve. Vendar se ne! Problem je, da bi rad dobil nazaj podatke iz izgubljene particije. Poskusil sem s programom active partition recovery pa sploh ne zazna izgubljene particije. Ali je kakšna možnost, da prikličem particijo nazaj. Vem, da so podatki še na disku, ker ni bil formatiran ali prepisan. Kriv sem pa si sam, ker nisem naredil back up-a!!!
Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spasku Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 15:08 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pet Avg 04, 2006 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Partition magic ne vem kakšno verzijo si uprabil,ker se mi zdi da do verzije 8.0 podpir diske samo do 160GB.V vsakem primeri si nekaj zaj...namreč tudi meni se je zgodilo enako,tako da sem potem porabil en par ur za preštudirat program in vse spet spravit na svoje mesto.Partition magic prmakne dototeke na drugo particijo da se podatki ne izgubijo,sicer kdaj kakšno dat... zameša ma ni panike.
Poglej če ti kaže kakšen free space ali nekaj podobnega v programu potem ti manjka tisti del particije.Particijo vsekakor lahko prikličeš nazaj ,samo tako iz glave se ne spomnim postopka je kar zaje.... program dokler ga ne ukapiraš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sob Avg 05, 2006 10:52 am Naslov sporočila: Re: Partition magic |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala |
Pomaga tudi program EasyRecovery Professional. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5531 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Avg 07, 2006 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si imel prej NTFS, poskusi z GetDataBack NTFS (mula...)
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Avg 07, 2006 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če so podatki važni, za test pokvari particijo na enak način in jo poizkusi reševati na drugem računalniku. Ob učenju reševanja lahko dokončno izgubiš omenjene podatke.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.54
|
Objavljeno: Pon Avg 07, 2006 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napisi tip filesystema, ki je bil prej na particiji. Ravno zadnjic sem imel en primer, kjer je bila NTFS particija popolnoma neberljiva (unicen MFT), dol sem dobil vse podatke ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 08, 2006 1:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem podobnih težav imel že precej pri raznem šarjenju po disku (ja vem, "delaj backup" ). Za obnavljanje mi je odlično služil Necleusov kernel for FAT and NTFS. Probaj s tem
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Tor Avg 08, 2006 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore, mogoče bo komu pomagalo. Te težave sem imel pred dvema letoma in se niti približno ne spomnim kaj sem takrat počel. V glavnem zdaj si vedno delam backup-e, z leti se pa človek le nekaj nauči.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni