|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2016 9:02 pm Naslov sporočila: Končno stikalo -> oblika kapacitivnega/induktivnega senzo |
|
|
Pozdrav vsem,
Za določeno aplikacijo, bi potreboval čisto preprosto končno stikalo, ki naj bi bilo dimenzijsko in po obliki čim bolj podobno induktivnim ali kapacitivnim senzorjem; torej okrogle oblike, navoj v ohišju ni ravno pogoj, je pa fino, če ga ima. Premer stikala ni pogojen, važno mi je, da ima na koncu "aktuator" v obliki kemičnega svinčnika/kulija. Stvar bi delovala na 10-15V DC, kontakt je lahko delovni ali mirovni. Gledal sem že po farne*lu in slo trgovinah, ampak kaj podobnega nisem našel.
Če kdo ve, kje bi takšna rešitev obstajala se priporočam za nasvet...no če sploh obstaja .
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2016 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Recimo stikalo za zavorne luči pri avtu?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2016 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem prepričan, ali prav razumem.
Rabiš stikalo ali tipko, kajti končna "stikala" (tudi zavorna v avtu ) verjetno ne rabiš enkrat pritisniti za "ON" in še enkrat za "OFF"?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
6.23 KB |
Pogledana: |
3461 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
17.12 KB |
Pogledana: |
3461 krat |

|
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2016 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Recimo stikalo za zavorne luči pri avtu? |
@Sebaveh, dobra ideja, moram preveriti, samo kolikor mi je znano imajo Nemci bolj ali manj štirikotnr oblike. Princip je pa enak.
@Bizgec65, potrebujem zadevo, ki bo imela lastnost tipke, kot si prilel v piponkah; kotnakt ali je mirovni ali delovni je trenutno vse eno. V glavnem gre za malo bolj robustno tipko.
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2016 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja potem pa napiši vsaj približno kaj in zakaj rabiš, an'.
Kajti:
....
trobida je napisal/a: |
Za določeno aplikacijo, bi potreboval čisto preprosto končno stikalo, ki naj bi bilo dimenzijsko in po obliki čim bolj podobno induktivnim ali kapacitivnim senzorjem; torej okrogle oblike, navoj v ohišju ni ravno pogoj, je pa fino, če ga ima. Premer stikala ni pogojen, važno mi je, da ima na koncu "aktuator" v obliki kemičnega svinčnika/kulija. Stvar bi delovala na 10-15V DC, kontakt je lahko delovni ali mirovni. Gledal sem že po farne*lu in slo trgovinah, ampak kaj podobnega nisem našel.
....
. |
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj ravno iz nemškega avta potem? Saj pa imaš še dovolj ostalih, predvsem univerzalnih izvedb ter od starejših avtov. Tam še niso komplicirali takrat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi bila večina stikal vzvratne vožnje nekje v gabaritih iskanega. Poglej če bi kaj od tega odgovarjalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2016 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav vsem,
Se opravičujem za kasnejši odgovor, vendar sem bil v preteklih dneh odsoten.
@Bizgec, takšno stikalo bi potreboval v pomičnih vratih (ročno pomikanje), za zaznavo končne pozicije, ko so vrata zaprta. V vratih je trenutno že vrezan navoj, kjer se nahaja kapacitivni senzor, katerega bi nato nadomestil s to tipko.
@Sebaveh, ...ne vem..nekako sem najprej pomislil na Nemce. Doma se nahaja Polo, kateri vem da ima stikalo pravokotne oblike, brez kakšnih navojev ali ostalih stvari .
@Frenki, hvala za link in idejo, sem že poslal v povpraševanje, sploh za stikala, ki so navedena na prvi strani. Če bo zadeva ugodna, bom sigurno vzel kakšen komad.
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni