www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ideal IC-5 Automatic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 03, 2009 10:39 pm    Naslov sporočila:  Ideal IC-5 Automatic Odgovori s citatom

Z radijem ni nič narobe, samo pohvalil se bom z njim in ga predstavil Mr. Green

Vgrajen je bil v spalnici staršev, natančneje je bil skrit v sredini zadnje police, ki povezuje obe nočni omarici. Izvleklo se ga je lahko z dvigom celotnega polklopca.

Leto izdelave je nekje v zgodnjih osemdesetih, uporabljen pa je bil zelo malo - predvsem ker je bilo spanje 20 cm stran od močnega VFD displeja praktično nemogoče.

Naredil sem nekaj slik in skeniral navodila. Notri je tudi električni načrt, če bo komu kdaj pomagalo.

IMG_3010.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  267.7 KB
 Pogledana:  24 krat

IMG_3010.JPG

IMG_3013.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  217.92 KB
 Pogledana:  5 krat

IMG_3013.JPG

IMG_3018.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  696.46 KB
 Pogledana:  18 krat

IMG_3018.JPG

IMG_3019.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  674.53 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_3019.JPG

ideal.ace
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  ideal.ace
 Velikost datoteke:  4.04 MB
 Downloadano:  28 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stari
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2012 20:18
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2012 10:33 pm    Naslov sporočila: icon_sad pokvarjen Odgovori s citatom

Imam omenjen rad’o, vendar ne dela. gretz je vredu, ima mogoče kaksen namig kaj bi lagko bilo pokvarjeno?
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.50
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pa ideal ic4, pa je izključen že preko 30 let, ker se ni dalo spati. Verjetno še dela, bom probal, če je še pri življenju.
Se pa spomnim, da je bila v reviji "Sam svoj majstor" shema te ure z dimerjem, da displej ni ponoči tako močno svetil.
Ker pa ga ni sem uporabljal, se nikakor nisem spravil zraven, da bi dogradil ta dimer.

žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz ga imam. Ne vem kako dolgo še bo, ker se samo "mota" okoli. Deluje vse razen display se čudno obnaša (manjkajo digiti). Najbrž kakšen stik primanjkuje. Če je kdo interesent, mu ga dam.
stari
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2012 20:18
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 2:23 pm    Naslov sporočila:  Radio Odgovori s citatom

Če ga imaš še vedno bi ga jaz vzel Smile
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če slučajno koga zanima - to nedeljo sem bil na bolšjaku v MB in tam videl da je nekdo prodajal en tak model radia. Le za je bil z zunanjim ohišjem (moj je za vgradnjo v element). Imej je sicer odlomljen gumb za iskanje postaj in manjkala je tipka za izbiro gramofonskegaa vhoda. Imel je pa napise na samih vertikalnih tipkah.
Prodajalec je bil lociran v 3. ali 4. vrsti, vzporedno glede na Ptujsko cesto. Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni