www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo odtrgan konektor matična plošča mobitel

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sviizc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2016 8:30
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2016 8:55 am    Naslov sporočila:  Popravilo odtrgan konektor matična plošča mobitel Odgovori s citatom

Zdravo,

na hitro kupil sem telefon HTC DESIRE 820 pri katerem je prejsni lastnik pri menjavi ekrana nerodno odtrgal konektor na maticni plosci, zaradi tega konektorja ker ni povezave naj z telefonom nebi mogel klicati(samo to), ostale funkcije delujejo BP. Telefon sem kupil z namenom ker je na njem popolnoma nov LCD katerega bom zamenjal na drugem ki ima razbitega ter v upanju da mi nekako rata prispajkat nazaj konektor oz. zico na maticno da telefon deluje normalno kot mora.

Spodaj sem dodal slike kje se je nahajal odtrgan konektor, kaksne oblike je bil ter kaksen kabel povezuje obe strani.

Danes namrec dobim "mikro" spajkalnik za popravljanje takih majhnih stvari, zanima pa me predvsem opcija da prispajkam ta kabel direktno na vezje brez vseh konektorjev ker so odlomljeni.

Slika 2 ki prikazuje vezje od blizu kje je bilo vse, se slucajno motim ali je modro obarvan del na vezju del kjer je konektor fiksiran, zelen del pa tam kjer je kontakt oz. stik ali nima veze da so vsi 4je deli enaki in pod napetostjo?

IMG_20160919_171224.jpg
 Opis:
Tukaj sem z modro barvo oznacil kabel ki povezuje konektor ki je ok in konektor katerega ni vec(je bil odtrgan), rdeca barva pa kje potuje ta konektor
 Velikost datoteke:  1.64 MB
 Pogledana:  19 krat

IMG_20160919_171224.jpg

IMG_20160919_171244.jpg
 Opis:
Tukaj sem z rdeco barvo oznacil kje je bil odtrgan konektor, z modro barvo pa predvidevam da je bil konektor take oblike preden ga je odtrgal saj je mozno kabelj priklopiti tudi tja, sepravi isti priklop
 Velikost datoteke:  1.38 MB
 Pogledana:  13 krat

IMG_20160919_171244.jpg

IMG_20160919_171244_1.jpg
 Opis:
Tukaj me zanima kaj od teh 4ih kontaktov predstavljajo podrocja kjer je konektor fiksiran ter kontakt skozi katere potuje signal(elektrika). Predvidevam da je z modro barvo oznaceno podrocje za fiksiranje samega konektorja, zelena barva pa kontakt oz. sig
 Velikost datoteke:  383.61 KB
 Pogledana:  6 krat

IMG_20160919_171624.jpg
 Opis:
Tukaj pa je kabel ki je povezoval odrgan konektor in pa tistega ki je ok
 Velikost datoteke:  876.18 KB
 Pogledana:  10 krat

IMG_20160919_171624.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2016 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1 je ponavadi signal, ostali trije pa masa. za vsak slučaj še prej pomeri.
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2016 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ti popravo sliko. Kjer je zelena enka je sredinska žila v kablu. Na eno stran kjer je modra pa prispajkaš oplet. Za sredino uporabi malo moč oz. temperaturo (cca. 320°C. Za oplet boš pa potreboval veliko moč in temperaturo 400°C. Najbolje da si najprej lepo pripraviš in pospajkaš kabl na točno dolžino in pazi da ne pride do stika med sredino in opletom.

Opis:
 Velikost datoteke:  394.25 KB
 Pogledana:  5 krat

DSC2289_web.jpg
 Opis:
Tako moraš naredit. Oplet je lahko prispajkan tudi samo na eni strani.
 Velikost datoteke:  143.83 KB
 Pogledana:  3 krat

DSC2289_web.jpg

sviizc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2016 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepsa hvala za odgovor. Sporocim kako se je naredila zadeva ce je ratalo =)
Nazaj na vrh
sviizc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2016 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sporocam da zadeva deluje, le v tem je problem da je bilo z biaxam malce poglobiti ohisje od telefona da gre notri normalno ker prej je sel ta kabel ob bateriji, sedaj pa je tako napet da gre nad baterijo
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2016 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa tudi zamenjaš kabel za daljšega. Iz kakega drugega telefona ali laptopa.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni