www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Počasni XP
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 01, 2016 1:33 pm    Naslov sporočila:  Počasni XP Odgovori s citatom

Na en starejši disk-80Gb sem naložil Windovs XP preko USB ključa, katerege mi je skreiral kolega. Windovsi delajo, vendar tako počasi da to ni normalno- npr. ko kliknem Start rabi 2-3 sec da mi naloži okno. Enako ali še huje je pri drugih oknih. Ker mi kolega trenutno ni dosegljiv sprašujem tu če kdo ve kaj je vzrok temu- ali ni dobro naložen ključek (internet) ali pa je kaj drugega-sicer zašuštrat nisem mogel kaj saj se je OS naložil preko ključka.
Kakšen nasvet/ideja?

_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5167
Aktiv.: 35.53
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 01, 2016 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj ti pa task manager pravi na zavihku aktivnih procesov? (desni klik v opravilni vrstici - start task manager - zavihek processes - klikni na "show processes from all users" - sortiraj po CPU).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2016 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal to vendar ne vem kaj mi te vrednosti povedo- primer: Image name- System Idle Proces; User Name- SYSTEM; CPU- vrednosti se spreminjajo od 20-96; Mem Usage- 16K- to je edino kar vem Sad
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5167
Aktiv.: 35.53
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2016 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če "System Idle" dejansko pleše med 20 in 96 počenja še nekaj hudo intenzivnega. Kakšna slika okna task managerja bi bila dobrodošla.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2016 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se pa to naredi da pošljem sliko task managerja na forum Sad
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matko5
Član
Član



Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53
Prispevkov: 91
Aktiv.: 1.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2016 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Kako se pa to naredi da pošljem sliko task managerja na forum Sad

Odpri task manager, Ctrl + Alt + Print Screen, prilepi sliko v program za obdelavo slik (npr. IrfanView), shrani sliko in jo naloži na forum kot priponko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 870
Aktiv.: 14.12
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2016 1:46 am    Naslov sporočila:  Re: počasni XP Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Na en starejši disk-80Gb sem naložil Windovs XP preko USB ključa, katerege mi je skreiral kolega. Windovsi delajo, vendar tako počasi da to ni normalno- npr. ko kliknem Start rabi 2-3 sec da mi naloži okno. Enako ali še huje je pri drugih oknih. Ker mi kolega trenutno ni dosegljiv sprašujem tu če kdo ve kaj je vzrok temu- ali ni dobro naložen ključek (internet) ali pa je kaj drugega-sicer zašuštrat nisem mogel kaj saj se je OS naložil preko ključka.
Kakšen nasvet/ideja?

Mogoče ti disk komunicira v pio namesto udma modu.
Odpri Device manager, razširi (klik na +) pri ide ata/atapi controllers in poglej za Primarni IDE kanal (device 0) pod Lastnosti/dodatne nastavitve/, da ni na PIO modu. Transfer mode prestavi na DMA, shrani in restartaj komp.
Poročaj.
Video.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2016 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril- je na DMA mode.
Slike pa ne morem nikakor nikamor spraviti Brick wall

_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Prispevkov: 912
Aktiv.: 10.04
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2016 12:03 pm    Naslov sporočila:  Re: počasni XP Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
..Kakšen nasvet/ideja?
WinXPlite
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Tidra
Član
Član



Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Prispevkov: 139
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2017 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malce stara tema pa vseeno,...
Na podatek 80gb disk in Windows Xp,... se sprašujem kako to da noben ni vprašal na koliko memorije in kakšen procesor,...

LP
I.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2017 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je 1,5 GB RAM in 2,6 GHz procesor na ASUS ASRock matični.
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3385
Aktiv.: 23.28
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2017 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ga pospešiš na 9,81 m/s2
_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1887
Aktiv.: 21.12
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2017 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrag je v tem da gravitacijski pospešek ne rabi denarja...
Sicer pa še eno vprašanje:
Nek pacient se mi je vmešal v moj računalnik in je prijavljen na moji pošti isto kot jaz.Po tem vdoru ne morem dostopati do nekaterih mojih mailov, ker me Google Drive opozarja da rabim dovoljenje za dostop.
Nekaj časa nisem imel nobenega antivirusnega programa, tako da mu je to pač uspelo Whistle
Se lahko rešim tega m.f. samo s spremembo gesla do dostopa računa ali kako drugače?

_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3385
Aktiv.: 23.28
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2017 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nimaš narejenega varnostnega potrditvenega gesla ali potrditve s telefonom da prideš mimo in blokiraš ostale maile
_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.74
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2017 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Vrag je v tem da gravitacijski pospešek ne rabi denarja...
Sicer pa še eno vprašanje:
Nek pacient se mi je vmešal v moj računalnik in je prijavljen na moji pošti isto kot jaz.Po tem vdoru ne morem dostopati do nekaterih mojih mailov, ker me Google Drive opozarja da rabim dovoljenje za dostop.
Nekaj časa nisem imel nobenega antivirusnega programa, tako da mu je to pač uspelo Whistle
Se lahko rešim tega m.f. samo s spremembo gesla do dostopa računa ali kako drugače?


Probaj pobrisat vso zgodovino brskalnika. (Gesla, prijavna okna, kukije,...).

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1987 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group