|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igor Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2006 10:08 pm Naslov sporočila: angleska tipkovnica |
|
|
Na racunalnik sem nalozil oklesceno verzijo XPjev (TinyXP), ki v svoji instalciji nima moznosti za izbiro tipkovnice. Prosim, ce je kdo toliko mojstra, kaj naj naredim, da zamenjam anglesko tipkovnico. Prednost teh Xpjev je , da delujejo precej hitreje. Mislim, da bi bilo treba iskati resitev v zamenjavi nekaterih datotek, za kar pa se ne spoznam prevec dobro. Z instalacijskim CDjem originalnih Windowsow si nisem mogel pomagati. Hvala na odgovoru. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.44 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2006 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Control panel --> Regional and language settings... Tam moraš 4x nastaviti Slovenian, če češ, da dobro dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor Član

|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2006 8:39 pm Naslov sporočila: sloveska tipkovnica |
|
|
Nažalost tako ne gre. V običajnih XP-jih se res tako naredi, toda ti so okrnjeni, kar pomeni, da v instalciji sploh ne dopuščajo izbire tipkovnice ker tam preprosto ni izbire tipkovnice in te zanjo tudi ne vprašajo. Zato pa imaš tak sistem (XP-jev) naložen v 10 minutah s procesorjem 400MHz. Medtem sem problem že rešil . Razložil sem ga na forumu Računalniških novic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.44 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2006 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem dobil v roke ISO od teh tinyXP-jev, samo me je res (negativno) presenetila okrnjenost. Res, da se hitro naložijo, vendar malo več podpore bi pa lahko bilo.
Je možno pripeti link do rešitve  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Sep 26, 2006 10:31 pm Naslov sporočila: Mogoče bi šlo s Slovenskim jezikovnim paketom |
|
|
Ja TinyXP nimajo podpore za večino tipkovnic, nimajo ozadij, zvočnih dodatkov....itd, podobno kot winXP Gamer Edition.
Na slednjih sem rešil zadevo tako, da sem naložil Slovenian Language Pack za WinXP Pro. Sicer so winsi pri namestitvi "jamrali", da ne najdejo tega in onega (kdaj, pa ne delajo tega?), vendar sem lahko po namestitvi paketa vseeno izbral slovenščino in seveda tudi SLO tipkovnico, pa tudi vse ostalo je bilo v slovenščini (interface).
Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur