|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6724 Aktiv.: 28.52 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Sep 06, 2023 6:25 pm Naslov sporočila: LPC2138 nepričakovano obnašanje |
|
|
Pred kar nekaj leti sem se lotil sestavit tole Vidmarjevo igračo. Takrat stvari nisem dokončal in je obležala v predalu. Nisem niti prepričan, ali je takrat speljala. Zdaj sem pa prišel do tega, ko bi mi kaj takšnega prišlo prav za neka igranja. Povezal sem skupaj in priključil. Kontroler (sprogramiran je bil takrat, ko sem sestavljal) se zbudi, tudi LCD zaslon in tipkovnica oživi, zanimivo je pa to, kako šofira DDS. Uspe preklopit vrsto izhoda, pri nastavitvi frekvence ga pa precej naključno pihne mimo. Nastavim 10MHz, izhod je pa enkrat 2,65 MHz, drugič 950 KHz, tretjič ... skratka kar nekaj.
DDS platka je OK, ker jo z RPi-jem brez problema šofiram po pričakovanjih. Podobno čudno se obnaša kitajski DDS, če ga povežem z omenjeno kontroler platko. Na sami tiskanini ni videti, da bi bilo kaj narobe. Kakšna ideja, kaj bi še lahko na hitro pogledal, predno zabrišem stran? Predno bom spet sestavil okolje za LPC-je bo vzelo več časa, kot če sestavim alternativno rešitev.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 633 Aktiv.: 3.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Sep 06, 2023 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno (ali bolje 2x) preveri, če si pravilno ožičil povezave med LPC2138 in PLL tiskanino, in morebitne stike okoli flat kabla.
_________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1963 Aktiv.: 12.92 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sre Sep 06, 2023 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj nekaj ostrih slik, mogoče se najde kaka napakica.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3517 Aktiv.: 31.76
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6724 Aktiv.: 28.52 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2023 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, tole sem "rešil". Pospajkal sem ponovno upore ob letvi na kontroler plati, ki povezuje DDS. Očitno nekje nekaj mrzlega. Zdaj je nastavitev ponovljiva, čeprav je rezultat še vedno zanimiv. Spodaj sta izhoda ob nastavitvi 8,6MHz in 10MHz na kontrolerju. Kako pa ta offset popravim?
mosqito je napisal/a: |
A boš oživljal kako "NBP" starino?
To še živi? Če na hitro pogledam, se ni ravno "prijelo". Številčno stanje šleparjev je tako kot pred 10 leti Tam nekje v okolici "pohajanja" glavnih akterjev (Med Go, Div. in LJ). |
Zagotovo ne. Nekje mi še prah nabira nekaj tiste krame, ampak nimam izpita za šleparja. Za kakšne seanse s tistimi akterji pa tudi nimam niti najmanjše želje. Imam neke druge ideje, za to probavat bi mi pa en tak enostaven DDS prav prišel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3517 Aktiv.: 31.76
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2023 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je slavni avtor še kako medfrekvenco dodal, tako da je mogoče dejanska frekvenca premaknjena.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni