www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izšel Firefox 2.0
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 25, 2006 9:50 am    Naslov sporočila:  Izšel Firefox 2.0 Odgovori s citatom

Na uradni strani Mozille je danes na voljo Firefox 2.0

Snamete ga lahko tule: http://www.getfirefox.com/

Seznam novosti:
http://www.mozilla.com/firefox/features.html

Priporočam!

l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 25, 2006 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam opažam, da dosti hitreje prikazuje (renderira) strani ter da je na splošno manj procesorsko zahteven.
Zanimive pa so tudi nekatere novosti. Recimo črkovalnik, ki mi je pri pisanju tegale sporočila že dvakrat priskočil na pomoč.

Zadovoljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 25, 2006 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do sedaj sem uporabljal beta verzijo. No sedaj bom poizkusil še to.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
coolpix
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 16:13
Aktiv.: 0.05
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2006 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jst ga uporabljam odkar je prva verzija 2.0 prišla ven (firefox 2.0 rc1) in se kr zadovoljen. Lep design in hitrejši se mi zdi od prejšnega (1.x).
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2006 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Coolpix: mogoče bi si moral nastaviti slovenski črkovalnik?
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2006 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa moti to, da te nikoli več ne vpraša, ali hočeš datoteko shranit ali odpret. V starejših verzijah je to bilo, sedaj pa te samo vpraša kam hočeš shranih. Direktno je ne moreš več odpreti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2006 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V URL polje vtipkaj about:config pa si poglej, kaj vse lahko nastaviš. O takšnih možnostih kustomizacije pri kakih konkurentih samo sanjaš lahko. Se je pa treba včasih tudi poglobit malo, predno kritiziraš počez in podolgem.

Sicer pa je verzija 2.0 kar precej pridobila na nekaterih področjih.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2006 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, tega pa res nisem vedel. Hvala Frenki!
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 2:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa imam en drug problem z novim brskalnikom. Če grem gledat pošto na Planet (ki se je že prej nekam čudno obnašal in nalagal ali relodal po nekaj minut) se je sedaj sesula še grafika. Kot se vidi na pripeti sliki, je cca. 95% strani (glej drsnike) belo in rdeče polje, in šele čisto spodaj je uporabni del oziroma tekst in ostalo kar bi moralo biti na eni strani brez pomika drsnikov.

Kakšna ideja oziroma predlog za nastavitev v about:config ?

FF2_WIT.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  92.24 KB
 Pogledana:  6 krat

FF2_WIT.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole pa ni problem Firefoxa. Preveri verzijo flash playerja in ga poskusi namestit ponovno. Pa med dodatki poglej za kak adblock.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je bilo bolj všeč, da je gumbek za zapiranje tabov en sam na desni strani. Se to da nastavit tudi v 2.0?

edit: že našel... browser.tabs.closeButtons je potrebno spremenit iz 1 na 3

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tukaj.

Citiram:
Firefox 2.0 introduced a number of refinements to its tabbed browsing UI. Among them was the addition of close buttons on tabs. This preference controls how they can be displayed on tabs.

Possible values and their effects

0 Display a close button on the active tab only

1 Display close buttons on all tabs (Default)

2 Don’t display any close buttons

3 Display a single close button at the end of the tab strip (Firefox 1.x behavior)

Edit: Kaže da je tole še malo zgodaj zame Confused . Bo pa odgovor mogoče koristen še za koga.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da bo tole zvenelo neumno - ampak ko sem popravil tiste Close Tabs ker me je motilo isto kot NeoTo-ja se tudi stran od Planeta odpira pravilno in celo hitreje kot prej. Rolling Eyes

Frenki, adblok nastavitev sploh nimam vključenih. Je možno da bi na eni strani flash player delal normalno na drugi pa ne? Npr. na tem forumu mi na prvi strani analogno uro prikazuje normalno ... Think

Hvala obema. :union:
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa je razjezilo, če sem pomotoma zaprl zavihek ali celoten program in sem imel ravno nekaj napisanega za poslati na mail ali forum... Potem sem si včasih, če sem imel doglo besedilo za vsak slučej shranil med pisanjem tekst še v beležko. No, sedaj ni več potrebe.

Če nastavimo:
browser.startup.page na vrednost 3
nam ob zaprtju zavihka ali programa ponovno naloži stanje, ki smo ga zapustili.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, sedaj sem videl, da se da to nastaviti tudi pod Orodja->Možnosti->Splošno->Zagon, kjer izberemo: "Prikaži nazadnje odprta okna in zavihke"
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni