|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nejc2007 Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 17:03 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Dec 03, 2006 5:22 pm Naslov sporočila: Reciever S-video |
|
|
Sem nov na forumu, zato lep pozdrav vsem.
Imam Lastovko od Ljubljanskega kabla in sem z njo dobil Kaon sprejmnik. Problem je v tem, ker zadeva nima optičnega ali vsaj S-video izhoda. SCART v tej škatli S-video ne podpira.
Tipec, ki mi je zadevo zmontiral ni imel veze in je rekel, da bo malo povprašal, pa seveda ni.
Neka angleška firma sicer prodaja SCART to S-video konverter, vendar sem na enem forumu prebral, da pači sliko, tako da bi se temu rajši izognil.
Rešitev je seveda v novem sprejemniku. Ima kdo kakšno idejo?
LP, nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje SCART to S-video konverter ni nič drugega, kot redukcija med SCART in S-video konektorjem. Vzame Y/C pine z SCARTA in jih veže na S-video.
Zakaj pa rabiš ravno S-video, a ni kompozitni dovolj dober? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc2007 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Žal niso vsi SCARTi enaki. Če podpira RGB ne podpira Y/C:
Pin 15: Red ali Chroma
Pin 19: Composite ali Luminance
(več na Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/SCART)
S- video signal ima skoraj dvakrat večjo pasovo širino od Composite signala (ker ima pač dve 75ohmski liniji namesto samo ene). Razlika v kvaliteti slike je kar opazna (http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video)
Doma imam vse povezano z S-video kabli (televizor, računalnik, projektor).
Projektor seveda nima SCART vhoda, ima pa Composite in S-video. Ravno pri projetorju se razlika v kvaliteti zelo vidi.
LP, nejc[url][/url] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj pri dobavitelju opreme (tisemu, ki ti jo je prinesel v hišo) - Lj kabel, če imajo na voljo drug tip sprejemnika in naj ti ga zamenjajo... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
nejc2007 je napisal/a: |
Žal niso vsi SCARTi enaki. Če podpira RGB ne podpira Y/C:
Pin 15: Red ali Chroma
Pin 19: Composite ali Luminance
|
ne vem kako je s kombinacijo RGB/S-video, ampak S-video/Composite dela na istem SCART-u. Odvisno kaj imaš priklopljeno.
Je pa razlika res očitna med S-video in pa Composite signalom. Se že več let ukvarjam z videom (ljubiteljsko) in vse kar je analognega signala, imam povezano preko S-video kabla.
Zakaj pa ne greš na projektor z RGB signalom? Če ga ima SCART. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc2007 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmja. Projektor nima SCART vhoda, ima pa VGA (D-15). RGB iz SCARTa ni v istem formatu kot RGB za VGA (horizontala, vertikala etc).
Obstaja konverter (http://www.cyberselect.co.uk/product/61 za cca 100GBP.
Dobavitelj opreme nič ne ve. Seveda sem precej pregooglal in sem tudi našel kar nekaj Conax kompatibilnih recieverjev (made in China, v glavnem), mene pa zanima če kdo v SI prodaja kakšno tako reč.
Any ideas?
LP, nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc2007 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
ne vem kako je s kombinacijo RGB/S-video, ampak S-video/Composite dela na istem SCART-u. Odvisno kaj imaš priklopljeno.
Je pa razlika res očitna med S-video in pa Composite signalom. Se že več let ukvarjam z videom (ljubiteljsko) in vse kar je analognega signala, imam povezano preko S-video kabla.
Zakaj pa ne greš na projektor z RGB signalom? Če ga ima SCART. |
Ja. Composite/S-video na istem SCARTu dela (če je tak SCART), to sem tudi sam opazil. RGB/Composite tudi, RGB/S-video pa ne.
SCART podpira ali RGB ali S-video, Composite vedno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni