|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Andrejacc Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 20:29 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 8:09 pm Naslov sporočila: 12V napajalnik!! |
|
|
Kupil sem 12V napajalnik za v avto. Napaja mi LCD zaslon. Ko mi avto teče, se na zaslonu pojavijo motnje (kot, da ni prava frekvenca) Ko avto ugasnem je vse OK. Ali se da to kako rešiti???
Hvala! _________________ LP, Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž z blokiranjem alternatorja (težje bo z blokiranjem vžiga, če le ta povzroča motnje) ali z drugačno vezavo napajanja (poseben vod za + in - direktno s klem akumulatorja, pri tem pa pazi, da bo lcd resnično na masi (minusu) samo v eni točki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3475 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je, da se motnje dogajajo zaradi indukcije in toka v zanki. Napajanje (masa) gre po eni poti, video signal pa po drugi. Poskusil bi s kakšnim EMC filtrom (feritno jedro oz. tista bula na kablu).
Lahko testiraš tudi tako, da LCD napajaš tako kot zdaj (s prižganim motorjem), vir signala pa iz galvansko ločenega vira (ločeni akumulator). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni