|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Jan 11, 2007 5:25 pm Naslov sporočila: Cudno obnasanje kompresiranih map |
|
|
Po zvezi instalaciji Windowsov so se kompresirane (zaZIPane) "mape" zacele nenavadno obnasati - ce kliknem nanjo, se normalno odpre, ce oznacim direktorij v takem arhivu, pritisnem Copy in nekje drugje Paste, se normalno odpakiira, ce pa oznacim eno datoteko in dam Copy in nekje drugje Paste, se pa ne zgodi nic. Ce je struktura arhiva taka, da je zapakiran en direktorij z vsebino, potem se s tistim direktorijem odpakira vse, ce pa je v ZIPu samo kaksna datoteka (brez da bi bila umescena v direktorij), pa stvar ne deluje.
Enako (po pricakovanijh) ne deluje drag&drop iz okna z arhivom v okno z normalnim direktorijem.
Preveril sem, ali nemara doticni ZIPi nimajo nastavljenega gesla (ga nimajo) ali pa Windowsi preprecujejo dostop (Properties | Unblock).
Pa se M$ov opis tistega, kar naj b delovalo, a ne funkcionira (na tem racunalniku), tocka 2, prva alinea.
Tako obnasanje je povsem bizarno, ocitno pa sem tudi edini s tem problemom, saj Google ne izpljune nic pametnega. Ima kdo kaksno idejo ?  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jan 11, 2007 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat očitno si original. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Jan 12, 2007 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vceraj sem se dokoncno vdal v usodo in se enkrat instaliral vse na novo ... zdaj vse deluje normalno, kljub temu, da sem instaliral z istega CDja (torej ni pokvarjen zipfldr.dll) in sem dodal vse iste programe (torej tudi noben od njih ne more biti kriv). Vzrok tezave ostaja misterij ... zeh. Boljse bi bilo, da se taki misteriji ne bi dogajali  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni