|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piniwini Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 20:37 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 11:30 pm Naslov sporočila: Register |
|
|
1. Ve morda kdo kako bi v register vpisala nazaj RUN (Start/Run), ker sem ga med zimskim čiščenjem pomotoma izbrisala (!!!). Tudi krajšnica (Windows tipka na tipkovnici + R) mi seveda ne dela, zato sklepam, da je res izbrisan.
2. Izbrisala sem tudi nekaj v zvezi z Accounti. Prej sem računalnik ugasnila s hitro tipko na tipkovnici oz. Start/Shut Down. Zdaj se moram najprej odlogirat in šele tam izbrat opcijo Turn Off. Nato moram premagat še tri "ar ju šure". Za ugasnit rač. moram tako naredit 5 klikov
Hvala za vsakršno info.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 1:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlažje je, če imaš pri roki CD, iz katerega so bili nameščeni Windowsi.
Vstaviš CD in med možnostmi, ki jih ponudi na začetku, izbereš "Repair" (popravi). OK in ostalo se samodejno zgodi.
Ali imaš CD, iz katerega so bili Windowsi nameščeni?
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piniwini Član

|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej zato sprašujem, ker nimam CD-ja. Kolega mi je inštaliral windowse, ko sem kupila računalnik in to je že nekaj let nazaj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam ti reinstalacijo. Zimsko čiščenje registra .... V tem poslu sem že kar nekaj let in prva stvar, ki sem se jo naučil (hard way): NE "popravljaj" registra če ne ve kaj počneš! Tudi če misliš, da veš kaj počneš raje ne počni tega!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Na drugem računalniku je potrebno (z regeditom) pogledati, kje se (zbrisani) ključ nahaja (run ključev je več, na različnih mestih!). Potem se požene regedit. Če se ga ne da pognati zato, ker start>run ne deluje, potem narediš tako: ctrl-alt-del>upravitelj opravil>datoteka>novo opravilo>regedit.
V regeditu se ključ doda: novo>ključ
Če tega ne obvladaš, bo škoda bo lahko še večja, zato naj to raje naredi kdo drug.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piniwini Član

|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prepričana sem, da sem Run izbrisala samo na enem mestu, ko sem odstranjevala neke zastonjkarske triale programov. Vpisat bi še znala, če bi mi kdo znal povedat, kje povsod se Run nahaja. Pregledala bi vse vpise in popravila tam kjer manjka.
Sem enkrat že uspešno vpisala (v tisto okence, ki se ti odpre z desnim klikom, ko si postavljen na ikoni (pozabla ime)) zraven "Send to" še "Copy to folder" in "Move to folder". Zelo uporabna pripomočka. Če komu rabi mu pošljem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi ta reg filet. V njem ve navedeno kam in kaj bo vpisal. Razpakiraj in dvojni klik bo zadostoval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piniwini Član

|
Objavljeno: Sre Jan 31, 2007 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jeeeee... Najlepša hvala borber
Ta s profili pa bo kot kaže trši oreh  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni