www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EAGLE sitnoba!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 5:36 pm    Naslov sporočila:  EAGLE sitnoba! Odgovori s citatom

Pozdrav
EAGLE pa res zna cloveku narediti kak siv las... No vsaj, dokler ga ne nastudiras.
Meni ga nikakor ne uspe prepricati, da bi net povezavo napravil, tako kot jaz hocem (narisano rumeno). On mi ponuja eno svojo varjanto (svetlo zeleno).
Kaj ce hocem narediti svojo varjanto moram iti od zacetka (pri cipu) po obstojeci povezavi in potem ubrati svojo varjanto?!? To mi nikakor ni vsec...

tem.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  156.15 KB
 Pogledana:  26 krat

tem.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni to uspe samo tako, da iz ene nogice privlečem v bližino kraja, kjer hočem povezavo. Torej delam povezavo okoli po ploščici da pridem do točle, tako da mi airwire kaže iz točke kjer sem pripeljal povezavo v točko kamor jo hočem. Mato vse povežem in z move prestavim pot tako kot jo hočem. Nisem našel še boljšega načina. Ampak ta stvar povzroča resno veliko sivih las.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa tisto kar Eagle hoče speljati po svoje narišem z Wire in potem preimenujem.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponuja pač najkrajšo pot.

Zoprno včasih. Sam ponavadi kar ročno speljem vodnik kjer mi paše. Čeprav je treba del poti narediti po že obstoječem vodniku.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na oko na hitro pogledano je pot po rumeni žici neugodna (dodatne vie), zato Eagle naredi ugodnejšo. To določajo pravila (design rules). Za bolj preverzne zadeve se splača spremeniti pravila. Pa ne pozabit stare vrednosti. Za par črt je najenostavneje narediti na roko. Pri tem je včasih potrebno vleči po že prej narejeni črti, ker drugače ne gre (eagle izbere drug začetek/konec, kot bi si človek želel).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eagle išče za NET signal vedno najkrajšo pot. Strinjam se, da je neugodno če uporabljaš signal za ročno routanje. Lahko pa narediš to tako, da enostavno z wire povežeš in na koncu pritisneš Ratsnets in če si povezal pravilno signala ne bo več.
Seveda, pa velja na koncu narediti tudi DRC
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, naj bo pa tako, kot Eagle hoce Confused
gungee: Tvoja ideja je super in deluje! Hvala vsem za odgovore!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni