www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Omarica za strežnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amstar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 29, 2007 7:48 pm    Naslov sporočila:  Omarica za strežnik Odgovori s citatom

Zdravo!
Zanima me, če obstaja kje kakšen načrt za izdelavo strežniške omarice.
Gledal sem po googlu pa nič našel.
Mogoče kdo ve kaj več?

Kakšen materijal ter elemente naj uporabim.
Seveda bo ta omarica izpostavljena vsem vremenskim pogojim.

Dragan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 12:45 am    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

http://www.rittal.com/products/katalog.asp?FirstNav=1&ViewAt=5&lang=GB&Dom=com

no ja strežniške omarice se ponavadi ne izpostavljajo čicto na prosto ker to mora bit po standardu IP65 ali nekaj takega .

sicer pa jaz predelujem eno rabljeno rittalovo omarico za na podstrešje. Za montažo zunaj je potrebno poskrbet za mogoči kondenz znotraj omarice , jaz bom to rešil (upam) z vrečkami silika-gela in max zatesnitvijo omarice

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 10:37 am    Naslov sporočila:  Re: re: Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Za montažo zunaj je potrebno poskrbet za mogoči kondenz znotraj omarice , jaz bom to rešil (upam) z vrečkami silika-gela in max zatesnitvijo omarice

Kondenz se najbolj učinkovito reši s "pastjo za kondenz". Dejstvo je namreč, da se kondenz Vedno nabere na najhladnejši površini vlažnega prostora - to se vidi tudi v domačem hladilniku. En mali Peltier-ček se vklopi parkrat na dan, da zamrzne (nase povleče vso vlago), nato pa se ga pusti, da se sam odtali in se vlaga izcedi ven.
Na tak način (z ohlajanjem na +3°C delujejo vsi industrijski sušilci zraka) se sproti odvaja vlaga iz prostorov, ki "dihajo", oz. niso plinotesni.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Amstar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Ja jaz bi potreboval takšno omarico.
Ni važno, da je ravno originalno strežniška ker bi jo najverjetneje naredil doma.
Notri bi pa imel nekaj elektronskih kompunent ter 3 računalnike.
Važno je samo, da vlaga ne pride zraven in da je vodotesna.

Zanima pa me, kateri materijal naj uporabim.
Kako pa je z zaščito proti strelam?
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 11:11 am    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

Tega se ne izplača delat doma ,Najeenostavneje je da vzameš klasično elektroomarico (lahko plastično in jo z zunanje strani zatesniš ( tako da lahko silikon eventuelno odtrgaš dol)

npr:

http://www.prebilplast.si/index_files/Page430.htm

manjše Rittalove - jeklene so okoli 30€ ( tehnika -mercator Črnuče ) tako da mora biti večja nekje okoli 100€ . So pa zelo kvalitetne!

Past je čisto Ok , dejstvo je da bi v tem primeru morale biti stranice ohišja izolirane vsaj dotlej dokler zrak znotraj ne bi bil čisto suh. Je pa zopet nekaj dela
ker je potrebno vodo izločat preko kakšnega nepovratnega ventila , in bi moral bit nekako povezan z odmrzavanjem (ločen)

Za zaščio proti strelm sem sam vzel kar namenski razdelilec Belkin ki ima garancijona komponente 10.000€ je pa fino ker ima mrežno , tel,in omrežno zaščito (lažje urejanje kablov)

sicer če nisi tega našel na googlu poglej:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=server+rack+homemade&meta=

Amstar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, takšno bi potreboval:

Samo, da ne bi bila vzidna.
Kolikšna pa stane takšne velikosto oz. malo manjša?
Racke bi pa naredil sam, samo da omarico dobim.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri nas izdeluje take omare ODM
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni