Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mobilček Član

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 9:12 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 9:51 am Naslov sporočila: Tekoči napis |
|
|
Kateri program bi uporabil za programiranje led tekočega napisa preko PC win xp.
Stvar je sledeča kupil sem tekoči napis ki ni bil v uporabi cca 4 leta in so "mojstri" bili pametni in odcvikali kabel ki je vodil do računalnika tako da trenutno ne vem niti kaki program in povezava deluje za ta napis za pomoč se vam zahvaljujem.
Popoldne bom obesil kako sliko kako to sploh izgleda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napiši še VSE oznake, ki se nahajajo na plošči s tekočim napisom.
Znamka, Tip, ... , VSE. Da se bo dalo najti kak datasheet.
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 3:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem odpru zadevo in ugotovil da je proizvajalec SINERGA.Vezje je bilo narejeno leta 1994. Tukaj je nekaj slik vezne plošče in posameznih delov čipovja to naj bi bilo srce kompletnega tekočega napisa. Upam da mi bo lahko kdo pomagal če je seveda dovolj kakovostno slikano
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
87.35 KB |
Pogledana: |
47 krat |

|
|
145.61 KB |
9 krat |

|
|
173.49 KB |
14 krat |

|
|
85.7 KB |
58 krat |

|
|
133.83 KB |
18 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.37 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če bi namesto ugibanja lepo vprašal proizvajalca?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako to, da na enem od integriranih vezij, piše tako Intel kot Amd?
_________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Kaj če bi namesto ugibanja lepo vprašal proizvajalca? |
Ko sem jih poklical so mi rekli da je to njihova konkurenčna firma in da imajo tako načelo da potem ne popravljajo nič od drugih proizvajalcev in se žal nič ne da zmenit da bi mi pomagali jim je bolj u interesu da mi prodajo novega ki je cena štiri mestna cifra v €
zcetrt je napisal/a: |
Kako to, da na enem od integriranih vezij, piše tako Intel kot Amd? |
To pa nebi imel pojma. bi pa bil zelo hvaležen če bi mi bil kdo pripravljen popmagat da stvar zalaufam.
Toliko sem ga že zrihtal da ko ga prižgem mi segmenti delno prižgejo tako da je upanje da bo stvar zalaufala samo nevem kako sprogramirat drugi napis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomaž Član

Pridružen-a: Sre 08 Feb 2006 15:23 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je povezava RS232 tako, da boš prave pine najbrž kmalu našel. Žal pa brez originalnega programa najbrž ne boš uspel nič napisati na displej. Kolikor vem ni nekega standardnega protokola za take displeje ampak vsak proizvajalec dela po svoje.
Kdor ti je dal displej naj ti da še program.
Kakšnih dimenzij pa je prikazovalnik? Število pik in barv?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Tomaž je napisal/a: |
Verjetno je povezava RS232 tako, da boš prave pine najbrž kmalu našel. Žal pa brez originalnega programa najbrž ne boš uspel nič napisati na displej. Kolikor vem ni nekega standardnega protokola za take displeje ampak vsak proizvajalec dela po svoje.
Kdor ti je dal displej naj ti da še program.
Kakšnih dimenzij pa je prikazovalnik? Število pik in barv? |
Problem je v tem da je to imel prejšni lastnik lokala in ko so ga preurejali so kable samo cvikali računalnik pa je romal v smeti tako da od tega ne bo nič.
Velikost tega pa je 2.80 metra in je v kotni izvedbi L vičina ja 20 cm in samo rdeče ledice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomaž Član

Pridružen-a: Sre 08 Feb 2006 15:23 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa poskusi priti v stik s Sinergo. Nisem sicer prepričan, da firma še obstaja ampak mogoče pa boš le kje našel kakšen stik. Mogoče tudi na tem forumu.
Imajo pa en podoben Sinergin prikazovalnik (moder) v Nami v Ljubljani. Montiran je na zunanji strani, pod oboki, ob Slovenski cesti. Mogoče ti lahko tam posodijo program, če bo seveda deloval s tvojo verzijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2007 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
zcetrt je napisal/a: |
Kako to, da na enem od integriranih vezij, piše tako Intel kot Amd? |
Ker je AMD (z Intelovim blagoslovom) njega dni proizvajal kompatibilne CPUje (podobno kot Harris). Tja nekje do 80386 se je romanca dokoncno nehala ...
Tale plosca je en mali racunalnik (mocno oskubljen PC), zato mocno dvomim, da bo tisti napis spet kdaj ozivel brez pomoci proizvajalca. Kar pripravi denarce ali razvij svoj krmilnik Marsikaj bi se sicer dalo ugotoviti z analizo vsebine ROMa (tisti cip zraven CPUja je najbrz glavni EPROM), ampak tako delo je zamudno in zahteva podrobno poznavanje arhitekture, pa se vedno obstaja precej dobra moznost, da ne bi bilo od vsega skupaj nic (= stran vrzen cas in denar).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
IZ RS232 konverterja MAX232 gredo verjetno žice na dva optocouplerja (na sliki se ne vidi povsem jasno, ampak zelo verjetno gre za optocouplerje). Iz njih pa gredo povezave verjetno na zraven prisotni konektor. Poglej na oko in z ohmmetrom. Rdeče črte na priloženi sliki ne namigujejo na posamezne pine, ampak samo na princip. Iz omenjenega konektorja je verjetno šel flat kabel do konektorja na ohišju displaya.
Program za tak display je običajno specifičen za konkretni model. Nek drug program ne bo deloval.
www,najdi,si: sinerga tekoči napis:
SINERGA d.o.o.
Savska c. 3
1000 Ljubljana
Tel: +386 61-1377-253
Tel: +386 61-1377-205
Fax: +386 61-1377-196
Elektronski svetlobni panoji, Tekoci napisi, Elektronski oglasi
Jur
|
33.73 KB |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stvarca je zalaufala sedaj rabim samo to sprogramirat moj tekst.
Tukaj sta dva video posnetka kako to zgleda PROSIM POMAGAJTE
|
 Download |
Ime datoteke: |
Tabla.rar |
1.83 MB |
Downloadano: |
61 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če odprem tabla.rar, ne dobim nič pametnega. Kaj pomeni, da je zalaufala? Da si našel program za krmiljenje, ali pa si panel prižgal in nekaj piše (teksti od prej)?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobilček Član

|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
posneto je v 3gp formatu z SonyEricssonom p990i panel sem prižgal in so ledice začele nekaj migat samo moslim da je tekst ki je bil upisan se sesedel in sedaj meče hiroglife ali pa cela gori.Žal pa programa za krmljenje še nisem dobil kar teško dvomim da ga tudi bom in še zmeraj ne vem na katere pine naj povežem RS232 konektor če pa ima kdo idejo kako bil lahko ustavin novo srce magari od kere druge firme in kje bi se to dalo dobit na dan z besedo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|