|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 7:03 pm Naslov sporočila: Program ne starta |
|
|
Zanimiv hec se mi je zgodil.
Sestavil sem si ploscico z LCP2138. Dodal sem ISP kontroler za programiranje. Priklopljen je se SHT senzor, nekaj izhodov ter LCD.
Zadeva je ozicela. Programiranje gre super. LCD tudi dela. Senzorja ne bere. Najdem tudi cuden signal na DATA liniji, ki nebi smel biti prisoten. Grem in dobro ocistim TIV z acetonom, da sperem stran sicer neskodlivo kolodornijo, ki jo uporabljam pri cinjenju. No sedaj pa niti LCD ne dela vec. Programiranje gre, ampak program se ne zastarta (tako po obcutku). Fizicno sem preveril VSE povezave in so OK. Program je previrjen in na razvojni ploscici dela OK. Na moji ploscici je polno 100n blokirnih kondenzatorjev. Kristal dela. Res mi ni jasno, zakaj sedaj ko je cista ne dela
Kaksen nasvet, kje naj se lotim iskati napako ? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je krivo čiščenje z acetonom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče si prekinil kakšen stik oz. slab lot ko si pritiskal na ploščico. Jaz bi na tvojem mestu še enkrat vse lote pogrel in dodal malo spajke. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2007 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno precinil vse tacke. Rezultat enak
Bom se enkrat preletel skozi vse pine z instrumentom. Ma kdo si je izmislil ta 0.25mm raster ?!? Ta je bil zloben  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aceton načeloma ne more povzročiti nedelovanja. Razen, če raztopi izolacijo kakšne žičke, pa zato pride do kratkega stika. Aceton za čiščenje ni dober, ker topi preveč. Boljši je izopropilni alkohol, ki topi svinjarijo in kolofonijo, plastiko pa pusti pri miru. Pa še manj gorljiv in eksploziven je.
Možno je, da si pri lotanju imel kakšen solderball (mini kroglico lota) ali solder hair, ki ti je delala kontakt. Po čiščenju pa je odpadla in povezave ni več. Ali pa je ravno taka kroglica (ali las) nekje povzročila kratek stik. Ravno pri finejših rastrih se bolj pogosto pojavljajo taki stiki.
Za kontrolo lotanja prav pride lupa.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2007 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse sem se enkrat prelotal ter pregledal pod lupo.
Glej, najbolj me moti to, da mi ISP dela, program pa ne zastarta. Ce bi bilo kaj narobe pricinjeno, potem ga nebi mogel niti programirat. Vsaj po moji logiki.... Tezava je, ker ne dela niti LCD niti izhodi, ki bi se morali ob startu programa iti na visoko stanje.
Res mi je nekaj iz logike. Saj ce ne bi nic delalo bi ze razumel, ampak tako....
Aja z resetom je vse OK. Pobran iz drugih projektov in je previrjeno dober ! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70674.96
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2007 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2007 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si ploscico sam dizajniral?
Ce si jo: poglej, da nisi pozabil pull-upa na P0.14. V tem primeru se LPC zatakne v BSL. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni