|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
2wolk Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2006 13:49 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 12:38 pm Naslov sporočila: vrtanje lukenj |
|
|
Pozdrav!
Doma imam plato pertinaksa debeline 1mm in bi rad zvrtal luknje v razmakih 2.54mm. Zakaj taka plata? Rabim dolge, povezane kose - če pa kdo ve kje bi dobil zluknjane kose dolžine 500mm in več, pa naj pove - jaz nisem imel sreče z iskanjem.
V glavnem, da bi tole vrtal na roke, tako nor nisem. Razmišljal sem o kakšnih pripomočkih, da bi plato zataknil za rob na vsakih 2.54mm, ampak to je tako - če bi šlo vse avtomatsko, bi bilo mnogo hitreje -tako, če ima kdo tako možnost, naj pove, lahko pod zasebno.
LP,
Klemen _________________ Info o LED diodah in LED osvetlitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za pol meterske kose nebi vedel kje se dobijo, drugače pa se kupijo protoboardi (ne tisti beli z luknjicami za vstavljanje, na teh se spajka), ki so pripravljeni za hitro izdelavo prototipnih in manjših vezji. So pa po celi površini naluknjani z rastrom 2,54mm. Če rabiš pa tako velike kose pa kupi ustrezno velik pertinaks in nekoga s CNC mašino prosi če ti zvrta lunkje. Kar nekaj forumašev ima te stroje. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
2wolk Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2006 13:49 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, nekaj tednov nazaj sem imel srečo, da sem nekoga našel, ki je imel dložino 45cm... Svetla izjema...
Videl pa sem tudi, da je nekaj forumašev s CNC mašinami, zato sem sem tudi vprašal. Sam osebno nobenega ne poznam...
Tako, da upam, da se kdo s CNC oglasi, ali pa me kdo kam drugam usmeri.
LP,
Klemen _________________ Info o LED diodah in LED osvetlitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te zanima tudi pertinaks brez lukenj imam 6 kosov primernih dimenzij: 51-52 x 12-15 cm. Imaš srečo, da so moje police v omari kjer imam spravljene plošče ravno toliko široke, da teh tavelikih plošč nisem razrezal. Če te zanima piši na ZS da se naprej dogovorima. Malce bi nama že lahko olajšal zadeve ča bi imel vpisan kraj v profilu. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to. Poznam nekoga s CNC mašino. Samo tako za informacijo... več na ZS. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko plošč pa potrebuješ?
Za eno samo se lahko dogovoriva, pa ti izvrtam. Imam pa tudi kak meter dolg kos FR4. Je dvostranski debeline 1,6mm. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni