www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avtoradio in vgradnja "aux"-(ali je izvedljivo)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joe di maggio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Avg 2007 1:03
Aktiv.: 0.74
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 2:50 pm    Naslov sporočila:  avtoradio in vgradnja "aux"-(ali je izvedljivo) Odgovori s citatom

pozdravljeni

pred kratkom sem si nabavil dlančnik zaradi, zadnje čase vse bolj potrebne navigacije in sem ugotovil da na njemu zelo lepo špilajo mp3 datoteke in ker ima dlančnik še izhod za stereo slušalke in še ogromno prostora na kartici, sem pomislil da bi to lahko nekako priklopil na obstoječi avtoradio. s tem da bi mu dodal "aux" vhod in poslušal mp3.

ali je kdo od vas to že naredil?

avtoradio je Kenwood KDC-3080RA
če ima kdo malo časa in načrt za omenjeni radio in mi razloži na katere točke naj prilotam žice in stikalo za prekinitev cd ali radio signala bi bilo prav super

načrt bom probal sam najti na netu

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je to radio, ki ima kasetefon, si enostavno kupiš posebno kaseto, ki iz nje "štrli" stereo kabel za priklop razne naprave,pa še radio ti ne bo potrebno razkopavati.
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-ja poznam to kaseto sicer je bolj slaba kvaliteta zvoka ampak ok.

ne jaz imam cd na avtoradiu -je bolj zapleteno
Nazaj na vrh
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri mojem pioneerju je odzadaj konektor za veksler. Konektor ima okrog 10 pinov, google je našel razpored, jaz pa sem kar prilotal kabel nanje. Seveda moraš aux fukcijo še vključit v skritem meniju radia.
Verjetno ima keenwood kakšen podoben konektor, če pa ne, pa prilotaj na vhode ojačevalca (čip na hladilniku). Prave pine najlažje najdeš z osciloskopom.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
... prilotaj na vhode ojačevalca (čip na hladilniku). Prave pine najlažje najdeš z osciloskopom.

Tako sem tudi jaz naredil za isti namen. Input pine pa nisem iskal z osciloskopom ampak googlom ... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdaj sem malo preiskal googla in našel tale načrt pinov za veksler ni ker jih ne potrebuje ker ima cd . je pa načrt če se da komu pogledat

lp.

kenwood-kdc4016.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  kenwood-kdc4016.pdf
 Velikost datoteke:  972.71 KB
 Downloadano:  21 krat

Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praviš da imaš KDC-3080, pripel pa si navodila od KDC-4015/16?
V navodilih ki si jih pripel se konektor za AUX oz. veksler nahaja na strani 8, kjer se lepo vidi da gresta iz konektorja J4 audio vhoda (pin 8 in 12) na izhodni ojačevalec IC2. Mogoče konektor ni vgrajen na vezju pa je vse pripravljeno, preveri.

Poskusi poiskati pravi načrt pa bomo lažje pomagali.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje za Iztoka.
Predvidevam, da si pinout našel za avtoradio, ki je v BMW -ju Wink . No, če imam prav me zanima, če si to zadevo naredil namesto CD izmenjevalnika in če gre za avtoradio BUSINES bi se priporočal za pinoute.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj je BMW REVERSE. Verjetno ima BUSINESS enako končno stopnjo v kateri sta dva TDA 7375. Signale sem priklopil samo na prednje zvočnike ker tam zvok iz PPCja tudi najbolj potrebujem. Pa še spredaj je tako lahko glasba iz MP3 ali zvoki navigacije, zadaj pa glasba po izbiri "zadnjih" poslušalcev. Very Happy

Pine si lahko pogledaš v tem PDFju. Sliko izvedbe pa na sliki.

Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok hvala za pinoute, bom preveril zadevo. Ali si mogoče kaj poizkušal v smeri priklopa kakšnega MP3 preko priklopa CD izmenjevalnika. Nekaj je že bilo govora na tem forumu o tem, Frenki se je tudi že loteval slednjega, vendar pa še nisem opazl, da bi komu "obrodili sadovi". Mislim, da je predvsem problem v krmiljenju?
No, še enkrat hvala

Boco
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boco, če se ne motim je problem v tem da je potrebno radio pretentati da misli da je priklopljen veksler, takrat dovoli line in preko konektorja za veksler. Vsaj Blaupunkt naj bi imel narejeno tako. Pri Kenwood-u naj bi bila rešitev le v uporu in diodi - KLIK

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MP3 nisem poizkusil priklapljat ker ima BMW čisto svoj protokol med CD menjalcem in radiom, ki poteka preko K-linije in CAN-BUSa. Nekje sem zasledil neke simulatorje, ki pa stanejo +150€.

Poleg tega moj REVERSE sploh nima pinov v zunanjem konektorju za CD unit. To imajo samo verzije BUSINESS.
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tako .....no hvala obema za odgovor, bom izgleda kar ostal pri kaseti Rolling Eyes .
LP
Boco
Nazaj na vrh
joe di maggio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se trudim in nikjer ne najdem načrta za kenwood KDC-3080RA

ali ima kdo kakšne linke do brezplačnih načrtov ?

lp.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2007 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Đo, tudi jaz nisem imel načrta radia in ga še zdaj nimam ... zadostovala mi je oznaka na izhodnem čipu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni