|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tom-Cat Član

Pridružen-a: Tor 20 Dec 2005 9:01 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:00 am Naslov sporočila: Domaca Racunalniska Scena za Stare Mlincke |
|
|
Pozdravljeni.
Ne vem ce bo koga zanimalo, ampak naredil sem VELIK update za ex-YU Software stran na kateri poskusamo prezervirati software, ki so ga napisali nasi avtorji ali ki ima karkoli v zvezi s republikami (ahem) stare Jugoslavije, za stare 8 in 16 bitne mlincke kot os ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga in CPC (lahko se za druge, ce kadarkoli najdemo kaj ).
Trenutni update dodaja okoli 200 programov in iger za C64, priblizno toliko za ZX in kar nekaj novih iger/programov za Amigo ter CPC.
Ce ima kdo doma kaksne stare kasete/diskete za te racunalnike bi se priporocal - samo toliko da si jih sposodim in prenesem zadeve na PC-ja. Tako bodo prezervirani za vekomaj (upam da), ker na zalost magnetni mediji pocasi umirajo...
Link: http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/
Lep pozdrav,
Tomaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja žal tudi jaz nimam več mojega trace-util za basic. Ki je bil izdan na 1. slovenski kaseti za ZX spectrum. Kaseta je po tooooliko letih postala nečitljiva. Enako se je zgodilo traku na microdrive enoti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tom-Cat Član

|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Je to mogoce ZX Spectrum Tracer na kaseti Radia Student (se spomnim da so jo takrat oglasevali kot Prvo Slovensko kaseto za spectrum-a) ? Ce je tako potem je ta ze na strani - poglejte pod rubriko OSTALO v
Radio Student ZOTK Slovenije
Tam je tudi ovitek kasete (tista vijolicna ikonca) in Informacije - besedilo ovitka kasete (ce kliknete na "I") .
Upam da je to kar iscete...
"Trace utility je uporabniski program na visoki profesionalni ravni. Z njim
lahko odpravljamo napake v delovanju programov v basicu. Ima vrsto moznosti za
prikazovanje spremenljivk v prugramu in dela tako, da izvajanje programa v
basicu razdeli na kratke odseke, med katerimi preverja spremenljivke."
Lp,
Tomaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Neverjetno !
Ja to je to !
Sem pa res presenečen, da je to še kje živo. No takrat sem zato, da sem naredil to, preštudiral kompleten operacijski sistem v ROM-u mavrice. Jasno vse v assemblerju. Tudi program je napisan v assemblerju.
Me pa zanima, če emulator pravilno emulira illegalni del instrukcij mikroprocesorja Z80 ?
Je komu to znano? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tom-Cat Član

|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, super da sem nekoga razveselil
Ta kaseta je bila ena izmed redkih ki so bile res kvalitetne takrat.
Danasnji emulatorji emulirajo prakticno 100% ZX Spectruma. Se posebej Z80 - vse ilegalne instrukcije, etc. vse s pravilnimi cikli. Poleg tega tudi cycle-exact ULA - tako da so vsi efekti kot so rainbow (vec barv v enem atributu), etc. Se splaca pogledat.
Priporocam emulator SPIN za Windowse, ki ga lahko dobite iz http://www.worldofspectrum.org/
Na zalost so kasete postale res necitljive. Jaz imam doma kar nekaj opreme s katero sem do sedaj presnel skoraj vse kar sem dobil. Pac potrebujes kar nekaj potrpezljivosti pri dolocenih kasetah. Tako da ce imate doma kaj kaset (tudi microdrive-e) ki bi prisle prav na tej strani, potem se priporocam za posojo...
Vcasih je potreben kar cel vikend da se kaj "pomembnega" uspe prenesti
Lp,
Tomaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tom-Cat Član

|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 7:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Stran je bila (rahlo) posodobljena .
http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/index.php
Sedaj lahko dodajate komentarje na vse igre in programe ki so v bazi, zadnjih 10 lahko vidite na glavni strani. Dve novi (nikdar prej videni) igri za CPC-ja, nekaj novih stvari za ZX Spectrum in novi sistem indeksiranja dodatkov.
Lp,
Tomaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni