www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

...rešiti naloge...za denar/...?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
FE_TK
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 17:16
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 2:37 am    Naslov sporočila: icon_warning ...rešiti naloge...za denar/...? Odgovori s citatom

Citiram:
Elektronika mi na faksu zaenkrat predstavlja nepremostljivo oviro. Ker bi jo rad nekoč opravil, profesorjeva literatura je pa porazna, prosim kogarkoli, ki je pripravljen rešiti ca 30 nalog, da se mi javi. Te naloge se naključno mešajo, iz njih so sestavljeni izpiti. Seveda ne pričakujem, da bo kdo to storil zastonj. Zato naj se mi, če se komu da žrtvovati nekaj časa, javi na ZS oz. mi pošlje mejl na t0m1@siol.net.

Hvala.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 7:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1000 €.... Wink

Ja no, dosti znanja je, a ne?

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozorno sem pregledal priložen dokument v pdf obliki.

Nehote se mi poraja kup vprašanj.
V dokumentu so namreč osnove. No res, da so začinjene z nekaj matematike, a še vedno osnove. Ker ne verjamem, da si butast, ostane le še, da ni pravega veselja ali pa si zaradi lastne neumnosti zašel v časovno stisko.

Če je slednje, potem ne rabiš rešitev ampak razlago in pomoč, ter obilo dobre volje.
Če pa ni veselja, potem bi moral razmisliti o tem ali si si izbral primeren študij.

Ne verjamem, da se da uspeti z "instant" kupljenimi rešitvami !

trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti prodam knjigo Analogna elektronska vezja od Nika Basariča. Je notri vse razloženo. Bo veliko bolj koristno, kot da ti nekdo reši naloge.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2007 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se strinjam! Cool
FE_TK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smer študija je kar prava, ker z večino predmetov nimam težav. Tudi tukaj (na Simobilu), kjer sedaj opravljam prakso, nimam nikakršnega opravka z elektroniko.

Ja, en razlog za položaj, v katerem sem se znašel, je odpor do elektronike. Če bi me veselila, bi šel na smer Elektronika, sem pa šel na Telekomunikacije.
Basaričevi knjigi imam, pa sta obe polni napak. Zapiske je pa tudi težko dobi, ker je malo folka, ki mu rata slediti njegovim predavanjim in si še kaj zapisati ter narisati.

Že v srednji šoli (ki je bila, btw, povsem druge branže - EKONOMSKA) sem se marsikaj naučil ravno z reverzno potjo, torej od rešitve do izvora. Zato sem prepričan, da bi se iz tipičnih rešenih nalog mnogo lažje in hitreje naučil osnov elektronike kot pa iz kravžljanja živcev, ko berem bukve...

Matematika in logika mi pa sicer nikoli nista predstavljali večjih problemov. Sicer se je kdaj zataknilo, vendar nikoli ni bila kriza.

Upam, da me sedaj razumete.

Lp.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ne razumem te, ker ne vidim razloga zakaj si ne vzames cas in zadevo prestudiras. Z najbolj osnovnimi stvarmi nimas problemov, vse kar potrebujes je cas, mirno okolico in mirne zivce. Zakaj se ne vsedete s soloci skupaj in zadevo skupaj prestudirajte. Tako smo mi poceli. Ko smo imeli luknjo v urniku, smo okupirali neko ucilnico ali klop zvlekli zvezke in primere in resevali skupaj.

Smer nima nobenih povezav tukaj. Telekomunikacije imajo enake osnove kot elektronika. In to je bistvo tega predmeta in nalog. Izvor tvojih tezav si pa navedel sam, ker si ze "od nekdaj" napacno lotil nalog.

Ocitno si se navadil resevati probleme po napacnem postopku, ti dam nasvet: spremeni metodo dokler lahko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z mojimi predhodniki. Za vsako stvar je literature dovolj. Če ne drugje jo boš dobil v CTK. Na internetu je veliko primerov. Vezja lahko simuliraš z raznimi simulatorji in potem ko boš imel rezultate lahko ugotavljaš kako priti do njih. Pomoč sošolcev bo tudi vedno dobrodošla.

Pretežko sigurno ni, ker so ljudje to že opravili, tako da boš zmogel tudi ti. So pa v življenju včasih stvari ki ti niso všeč ampak stisneš zobe in potrpiš. Potem je svet takoj lepši. Cool
Nazaj na vrh
FE_TK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In katero je najboljše in hkrati najenostavnejše orodje za risanje in simulacijo vezij?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FE_TK je napisal/a:
In katero je najboljše in hkrati najenostavnejše orodje za risanje in simulacijo vezij?

Tole me spominja na vprašanje: " Katero lepilo je najboljše "?
V obeh primerih je odgovor enak: " Odvisno zakaj rabiš "!

FE_TK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno znate tukaj le [cenzurirano].
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FE_TK
Meni je pa tak odnos forumašev do takih kot si ti kar všeč. Ne glej na to kot da te j... in prav tako ne pričakuj pomoči (čeprav za denar), če sam nisi pripravljen sodelovati. Ko bi le vedel v kakšno pomoč so, če le pokažeš, da si vložil vsaj kanček svojega truda. Na primer, če bi v svojem predhodnem postu napisal nekaj podobnega, bi bil feedback čisto drugačen:
"Poiskal sem na Google nekaj programov za simulacijo in jih nainštaliral in Circuit maker se mi zdi kar zanimiv, me pa zanima kako se generira..."

Toliko v razmislek...

FE_TK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kako lahko veš, kolikokrat sem se že spravil k elektroniki, pa ni šlo?! Od mojih sošolcev (moja generacija) jih ima le malo konkretne zapiske, pa še te je sedaj težko najti. Tudi folk, ki ima zdaj elektroniko, nima dosti sreče z zapiski.
Mene mnogi sprašujejo, če znam "to pa to". Kako naj potlej realno pričakujem, da se bomo usedli skupaj, če večini sošolcev ni bilo jasno, kaj profesor predava? (Tudi slediti mu je bilo zelo težko, zaradi česar je bila predavalnica kmalu vsaj na pol prazna.)

Iz nalog, ki so za vas očitno mala malica (zame so pa kot zaklete), vam je gotovo razvidno, kakšen program bi bil primeren. (Gotovo ne kak "ultrahud", s katerim ne bi niti znal delati.) Vam se ni problem meniti o elektro-programju, ker ste ljubitelji elektronike in vam predstavlja vsakdan. Meni je pa elektronika zgolj in le NUJNO (NEPOTREBNO) ZLO. Je tako težko razumeti?????

Če bi hoteli pomagati, bi že...
Sem se pač obrnil na napačne.

Lp.
Nazaj na vrh
mitch123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2007 21:45
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 10:01 pm    Naslov sporočila:  to je za vse tiste ... Odgovori s citatom

no no fantje skulerite ... kar se tiče elektronike na fe-ju je ta predmet eden bolj poraznih na faksu ... prfoks sicer ima knjigo ... ampak je le-ta stara že več kot deset let in poooooooolna napak ... - kaksni popravki bi bili dobrodosli ampak zgleda da ni cajta za take bedarije ...

kar se tice elektronike povsem razumem modela ... knjiga sucks, vezja mu ne sedejo, zapiskov kot je povedal je zelooooo malo + da ni hodil na srednjo elektro tako kot vsi vi!! pač ga elektronika ne veseli kot pa vas določene zanesenjake - vse pametne, ki mu nabijate kot da ste mu mama ...! a mislite da ste tolk hudi ... na enem drugem področju vas pa on pele scat in to na orto ... vsak ma svoje ... pač elektronika ni njegova strast ... tako kot tudi ne moja

kar se tiče instant rešitev, so le-te včasih zelo dobrodošle ... sicer se strinjam, da ne vedno ... ampak v življenju VELIKOKRAT pomeni več kot znanje to da se znaš znajti in malo zbluziti ... mal premislite kolikokrat so vas bluzatorji že nategnili in nadmudrili... neglede na to, da ste znali veliko več!

lepe pozdrave vsem "tapametnim" pa sej veste ... snađi se Wink

bluzator Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom malo nesramen, ko bom rekel da tistega ki ga ne zanima elektronika lahko mirne duše gre študirat tudi slovenščino. Ampak očitno je sedaj moda da narediš nek fax in je to to. Po možnosti s čim več prepisovanja in goljufanja da na koncu ne odneseš prav veliko.

Drugače za simulacijo teh vezij priporočam Switcher CAD III (linka namenoma ne bom dal). V tem programu je možno definirat kakšne elemente boš uporabil (da se sklada z navodili v nalogah). Drugače pa je EWB za Bodeja risat prav uredu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni