|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 9:42 pm Naslov sporočila: Stroboskop |
|
|
Delam stroboskop po spodnji shemi, pa se mi zdi, da da premalo od sebe. Žarnico imam 60W, katero se dobi pri HTE-ju, prav tako trafo. Zanima me, kako bi najenostavnejše povečal moč, ne da bi žarnica pregorela? Če bi dal večji kondenzator C1, bi bila to rešitev?
Imam pa še eno vprašanje, ki pa ni na to temo. Zanima me, kje bi dobil konektor za DS kartice, DS in ne SD, za na tiskano vezje. (takšna ki se uporablja za nintendo igrice in se jo vstavi v režo). Bratranec je namreč skrivil kontakte, jaz sem jih poskusil nazaj naravnati, a so se odlomili
Hvala in lep pozdrav!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
31.22 KB |
Pogledana: |
52 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšno žarnico pa imaš?Za to se rabi stroboskopska žarnica podobno kot pri flešu.Pa še trafo kakšen.Malo poglej na Google,ker so nekateri tudi slike,Tako da vidiš kakšno so elementi,Pa še pazi na omrežno napetost,
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni