www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AC'97 onboard SB - boli glava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 10:57 pm    Naslov sporočila:  AC'97 onboard SB - boli glava Odgovori s citatom

LP!
Delam si en HTPC (home theatre PC) in mi zvok noče in noče zalaufat! Zvočna je AC'97, na motherboardu. Seveda sem poskusil vse mogoče driverje, a zvoka ni in ni. Dobro, sem si rekel, bom za foro poskusil zunanjo USB zvočno (Creative Extigy). Hja, zadeva ni delala. Oziroma, da se takoj popravim, ko sem spreminjal vse mogoče glasnosti (zvok na zvočnikih je bil vseskozi na polno!) sem pri vseh nastavljenih najvišjih jakostih slišal ravno malo pesmi, ki se predvaja. Pri AC'97 še tega ni bilo.
Tako sedaj sumim na neko sistemsko (Windows) napako... Ima kdo kakšno idejo, kaj še pogledati???

MB: Iwill O4G (AC'97 SB)

LP, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo omenim; da nimaš mogoče default nastavljen HMDI izhod iz grafične kartice?
To naredijo ATI-jevi gonilniki za grafično kartico.

LP

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z drugimi zvočniki oz. kablom. V napako Windowsov močno dvomim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, nastavljen audio izhod je stereo analogni s te (AC97) kartice. In zvočniki itd. so zagotovo dobri; delam vzporedni test z Extigyjem.
Najbolj mi je čudno, da je tudi zvok Extigyja povsem tih (in seveda na laptopu zraven, isti OS, dela OK!)

LP, Grega
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da je meni pričela delovati dodana SB Live kartica sem moral stare gonilnike oz. integnirano kartico blokirati.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:50 am    Naslov sporočila:  Re: AC'97 onboard SB - boli glava Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
HTPC...AC'97...

AC97 ima toliko šuma, bruma in drugih motenj (cviljenja, praskanja, pokanja) da jo jaz niti za "2x20" računalniške zvočnike ne priporočam. Kaj šele za home teathre.

mucek je napisal/a:
...da je tudi zvok Extigyja povsem tih...

Tudi sam zadnjič opazil, pa nisem imel časa raziskovat kaj je. Menim, da je kriv nek popravek za XP-je. Naloži original driverje za Ex in jih nato posodobi. Če nimaš orig CD-ja ti ga lahko priskrbim.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!

Za original CD Za Extigyja se priporočam (img)...
Sicer pa - sem naložil zadnje driverje s Creativove strani, a je še vedno isto; ravno zato imam na sumu Windowse...
Danes nameravam v safe mode pobrisati vse v Audio devices, pa da vidim, kaj bo potem ob restartu naložil. Če bi bil samo problem z interno zvočno, bi pač verjetno že veselo uporabljal Extigy - samo tudi ta ne deluje kot je treba! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Res počasi (p)ostajam brez idej...

LP, Grega
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne rabiš brisati audio naprav, ob resetiranju bo windows ponovno naložil gonilnike, ki jih ima sam. V upravitelju naprav naprave, ki jih ne uporabljaš "onemogočiš", ostale pa pustiš.
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, zadevo sem "rešil"...
Dobil sem Audigyja na PCIju... Poinštaliral sem VSE driverje zanj (tudi Windows audio devices), ki so bili na CDju - in sedaj dela (tudi stara! Wink - čeprav bom po nasvetu zgoraj (glede ne-kvalitete onboard AC'97) Audigyja kar obrdžal notri...).
Skratka, zdaj zadeva špila, da je veselje! Wink

Lp, Grega

P1030748.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  174.14 KB
 Pogledana:  3 krat

P1030748.jpg

P1030749.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  142.2 KB
 Pogledana:  2 krat

P1030749.jpg

P1030750.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  164.15 KB
 Pogledana:  3 krat

P1030750.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni