|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Toni Član

Pridružen-a: Sre 02 Maj 2007 13:21 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:16 pm Naslov sporočila: Prevod besede digestorij v angleščino |
|
|
Živjo, mene pa zanima kako se digestoriju pravi po angleško?
Iskal sem po slovarju in po internetu pa nisem dobil prevoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fuming chamber ali fuming hood.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislm no, te slovarji sploh nimajo vseh besed, ki bi si jih želel
MOgoče ve kdo ta prevod.
Digestorij [slo] = ??? [ang]
Iščem, ker bi rad naredil enega amaterskega kar doma a ne dobim nobenih shem ali načrtov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ti je že Jur povedal: "Fume hood" _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jur je popravil, prej tega ni imel napisanega
HVala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha!
Malo si poglej, kako so te reči narejene profesionalno. Predvsem pazi, da ne bo vnetljiva!
Jaz delam v eni taki: http://www.floresvalles.com/i_01_02_01.cfm?familia=2&id=101&menu=1
in moram reči, da nikoli še nisem zavohal ničesar. Res pa je, da tale konkretna stane kakih 10k€ s 550W ventilatorjem in frekvenčnikom vred. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
NO sej to je pravzaprav nekaa prozorna škatla, katera ima nekakšna vratca ki se dajo nepredušno zapreti, neke vgrajene rokavice in eno cev ven (z ventilatorjem).
Zanima me še to, če imaš ventilator ki ''vleče'' zrak ven, potem moraš imeti še drugo cev, katera spušča zrak notri? (nekakšen enopsmerni ventil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav ima zadeva dvižna vrata, ki se ne dajo neprodušno zapreti - zato tudi precejšnji ventilatorji. Kolikor se spomnim, zakon zahteva 100mbar tlačne razlike. Na spodnjem robu vrat je ponavadi dvignjena delovna površina in pod njo reža za zrak, da se vsa zadeva zrači tudi kadar je zaprta. Vrata so na škripcih in jih dvigneš na tako višino, da lahko vanjo vtakneš roke in nemoteno delaš.
Žal španci delajo pohištvo za liliputance tako, da imam spodnji rob vrat direktno pred očmi, če so čisto odprta - tako sem prisiljen v digestorij vtaknit tudi glavo, kar ni pravilno, še manj pa priporočljivo  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Jan 23, 2008 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Vrata so na škripcih in jih dvigneš na tako višino, da lahko vanjo vtakneš roke in nemoteno delaš. Žal španci delajo pohištvo za liliputance tako, da imam spodnji rob vrat direktno pred očmi, če so čisto odprta - tako sem prisiljen v digestorij vtaknit tudi glavo, kar ni pravilno, še manj pa priporočljivo |
Vrata lahko dvigneš le toliko kolikor je predpisano, oziroma dokler se ne podrejo tlačne razmere v komori, seveda v delovnem režimu komore.
lp _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni