www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pentium 1.6GHz ali Celeron 1.8GHz?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2008 8:56 pm    Naslov sporočila:  Pentium 1.6GHz ali Celeron 1.8GHz? Odgovori s citatom

Sestavljam računalnik za brskanje po internetu, tipkanje v wordu, obdelavo slik, pa me zanima kateri procesor bo boljši za tako uporabo?

Kot se spomnim so bili Celeroni okrog 500MHz dosti počasnejši od Pentiumov z isto frekvenco, kako pa je z novejšimi pa ne vem. Ta dva procesorja imam doma, ostali ne pridejo v poštev.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2008 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, logično da Pentium.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2008 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, je že na plati Wink

Če je kakšen interesent za Celerona 1.7GHz in 1.8GHz na 478 podnožju naj me kontaktira, ker ju ne rabim.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2008 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne boste verjeli, kaj vse se da delat na primer s celeron tualatin 1200MHz Smile
Moj glas gre celeronu, manj se greje, manjša poraba, je pa nekoliko počasnejši, ampak za brskanje po internetu in tipkanje v Wordu je dovolj že kakšen 800MHz procesor, če ima dovolj rama, je to to.

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tualatin serija je bila zgodba za sebe. Bili so občutno hitrejši od prejšnjih serij, hitrejši so bili tudi od večine pentium4 pod 2Ghz. Na žalost so ti procesorji delali na malokateri osn. plošči ...

podboj: pentium je prava izbira, p4 celeroni pod 2GHz so eno navadno sranje (na žalost sem sam imel enega).

Ko že ponujaš procesorje: imaš mogoče kakšno osnovno ploščo viška? Za P4 2.8GHz (HT) ?

LP!
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal nimam nobene plošče odveč, imam pa dosti procesorjev na slot1 in socket370 viška, mislim da je celo en celeron tualatin 1.1GHz.
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot verjetno veste ni vse samo v MHz oz. GHz. Bil sem zelo presenečen, ko se je izkazalo, da je pri konvertiranju resolucije filmov 1,8GHz Centrino dvakrat hitrejši kot AthlonXP 2400+, ki deluje na 2GHz. Ne pretiravam, program kaže koliko sličic na sekundo se pretvori - Centrino jih pretvori ~90, Athlon ~45.
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda ni vse v GHz. Sicer sem sledenje vsem možnim izvedenkam procesorjev opustil že nekaj časa nazaj... ampak ali bi lahko Centrino sploh lahko uvrstil v rang AthlonXP 2400+? Koliko pa je ta zadeva sploh stara oz. v katero "generacijo" spada Centrino? Če se ne motim je med njima 2 leti "razvoja", kar je ogromna razlika.

Pentium 4 na 1.6GHz in AthlonXP ... ne vem več koliko, vem da ima 1.6GHz, ki sta bila nekako generacijsko skupaj, sem primerjal: prevajanje C/C++ kode +, simulacije el. vezij, Matlab, verilog in podobne zadeve. Rezultat: P4 je bil poražen čisto v vseh kategorijah.

Namesto mene pa so najnovejšo Intel Little Valley ploščo D201GLY2 stestirali drugi in XP bi bil poražen po celi črti da se kar kadi.

IMHO je za take potrebe kot jih imaš in tudi za kaj hujšega tale mala zverina res super!

P.S.
Vem da imaš določene stvari doma, tudi sam sem imel tako dilemo in končna odločitev: škoda časa in energije za sestavljanje nekih starih, ropotajočih škatel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale stroj bo za starše, ki 2x na teden malo pobrskajo po internetu in kakšne slike z digitalca pečejo na CD. Za take potrebe je omenjen računalnik čisto vredu, še preveč dober je: 1.6GHz, 512MB ram, 40GB disk, 64MB grafika.
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2008 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Seveda ni vse v GHz. Sicer sem sledenje vsem možnim izvedenkam procesorjev opustil že nekaj časa nazaj... ampak ali bi lahko Centrino sploh lahko uvrstil v rang AthlonXP 2400+? Koliko pa je ta zadeva sploh stara oz. v katero "generacijo" spada Centrino? Če se ne motim je med njima 2 leti "razvoja", kar je ogromna razlika.

Ja je bilo res približno dve leti med nakupom računalnikov - Athlon je starejši.

pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 2.00
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2008 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo zanimivo in pričakovano,za nas stare pa je tako vse dobro.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2008 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pomlad je napisal/a:
Zelo zanimivo in pričakovano,za nas stare pa je tako vse dobro.

Do zdaj so imeli celerona 900, na intelovem 810 chipsetu z integrirano grafično, 20GB diska in 256MB rama. Računalnik sem zamenjal po svoji volji, so bili čisto zadovoljni z njim, čeprav zaradi integrirane grafike niti filmi niso delovali na tem računalniku.

Ravno nekega core duo procesorja, 2GB rama in 500GB diska pa tudi ne rabijo za občasno brskanje po internetu in prenašanje podatkov z digitalca na CD Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni