www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Labview

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
madzi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46
Aktiv.: 1.33
Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 12:06 pm    Naslov sporočila:  Labview Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Iz "težjega" programiranja v c++ sem preizkusil labview. Na faksu smo malo preštudirali osnove pa mi je postal zanimiv način kako kar najhitreje priti do uporabnega programa sploh za kakšne testne stvari.
Zdaj pa me zanima nekaj v zvezi z application buliderjem. Kako naj ustvarim aplikacijo ki bi bila še najbolj podobna windows programom. Uspelo mi je odstranit vse LV menije iz končne aplikacije problem pa je v tem da ko hočem aplikacijo zapreti mi ponudi gumbek za ponovni zagon jaz bi pa rad da se okno zapre. Kako naj to naredim?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s59x
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 23:27
Aktiv.: 0.05
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2008 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Če bi rad, da se okno zapre, moraš kot zadnji ukaz dati 'Quit LabVIEW'. Najdeš ga v 'Application Control' paleti.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2008 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s59h hvala!

Imam pa še nekaj vprašanj.
Kako bi lahko v LV realiziral multitasking? Gre se pa za funkcijo "Quit LavVIEW" in sicer bi želel da jo lahko izvedem ne glede kaj se trenutno v izvaja. Potreboval bi kot neki interrupt. Obstaja kaj takega sploh? Ker se LV ukazi izvajajo zaporedno mi niti najmanj ni jasno kako to izvest.
Še eno vprašanje glede serijske komunikacije. Povezujem AVR in LV. Problem imam pri prepoznavi podatkov ki pridejo v LV. Naredil sem si kot nek terminal v LV da vidim kaj se dogaja. Podatki prihajajo ampak nevem kako naj izvedem prepoznavo le teh. Nekak sem si zamislil "protokol" z 4 byti. Prva dva byta sta kot nekakšen indeks oz. povesta mi kaj se pravzaprav prenaša, druga dva byta pa sta dejansko podatka (16b). Trenutno berem adc vhode pa bi vseh 8 rad prikazal v svojem bargraphu pa bi nekoga prosil da malo pove kako izvest prepoznavo podatkov.

Hvala!
Nazaj na vrh
s59x
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2008 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

LV je v osnovi zasnovan kot večopravilno okolje. Funkcija v LV se izvrši, ko dobi vse vhodne podatke. Funkcije (VI-ji) se izvajajo zaporedno samo v primeru, če si izhode enega VI-ja povezal na vhode naslednjega VI-ja. Diagram v LV je lahko sestavljen iz več 'while' zank, ki se izvajao vzporedno. V primeru večjedrnih procesorjev, jih celo razporedi na različna jedra.

V tovjem primeru daj na diagram dve 'while' zanki. V eni zanki beri znake iz AVR, v drugi zanki pa glej status gumba, ki ti sproži klic finkcije 'Quit LabVIEW'. Klic te funkcije bo ustavil tudi prvo zanko in tako se bo program končal. Sicer lahko vzporedne 'while' zanke hkrati zaključiš s pomočjo lokalnih spremenljivk.

Pretvorbo znakov, ki jih dobiš iz AVR, naredi tako, da najprej s funkcijo 'String Subset' izberi prva dva znaka, nato jih s funkcijo 'Type Cast' pretvori v U16. Kot 'type' vhod priključi konstanto tipa U16. Izhod 'Type Cast' funkcije priključi na 'case' strukturo. V 'case' strukturi pa po enakem postopku pretvori podatek in ga prikaži v bar grafu.

Sliši se zapleteno. Če bi znal bi ti prilepil slikico, bi bilo veliko bolj razumljivo.

[/img]
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2008 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako izvajati komunikacijo v LV si lahko pogledaš tudi TUKAJ in TUKAJ.
Objavljena je tudi koda za LV.

Meni je bil LV tako štorast, da sem ga po hitrem postopku zamenjal z Delphijem.

p.s.
s59x, sliko pripneš z gumbom "Dodaj priponko". Zaželjeno je, da so slike manjše kot 1024px; za to prav lepo služi XP powertoys Image Resizer.

s59x
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2008 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala aly. Da takoj preskusim, bom prilepil diagram, ki sem ga opisal v zgornjem sporočilu - pretvorbo podatkov.

lp

pretvorba.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.34 KB
 Pogledana:  3260 krat

pretvorba.png

Nazaj na vrh
madzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2008 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem. Sem uspel sestaviti program da deluje tako kot mora.
Aly vem da je LV štorast in bi se dalo tud kaj enostavneje naredit v c++&co. ampak glede vizualnega prikaza podatkov pa je najenostavnejši.

Pa lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni