|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 4:11 pm Naslov sporočila: Kje bi dobil konektor tak ali podoben? |
|
|
Na neki napravi, ki jo imam, je uporabljen sila simpatičen konektor, ki bi ga rad uporabil pri mojih kreacijah hišne avtomatike.
Lepota tega konektorja je v tem, da je ženski del pritrjen na podlago, vanj se lepo vpnejo elektroenergetske žice. Moški del - noži, podobni kot se uporabljajo v avtoelektriki, so prispajkani na tiskanino in ko kompletno ploščico porinem v ležišče, je vse hkrati povezano in brez napak. In ko vlečem ploščico iz ležišča, se žice ne krivijo, saj je ležišče pritrjeno.
Danes sem obiskal Conrad, Elektrovod, Elektronabavo, WATT, IC, in sem dobil občutek, da iščem ptičje mleko.
Če kdo ve, kje dobiti to ali kaj podobnega z istimi lastnostmi, ki sem jih zgoraj opisal, bi bil vesel za napotek. Na IC-u so mi svetovali, da naj najdem to na Farnellu, a sem po dveh urah deskanja po Farnellovih straneh obupal. Znam premalo nemško, da bi lahko iskal po besedah.
Slika, ki jo pripenjam, da dokažem, da to ni ptičje mleko, temveč nekaj, kar obstaja, le najti je treba, je precej velika, in bo verjetno spravila koga v slabo voljo, a nisem vešč upravljanja s slikami. Oprostite.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
768.67 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni ptičje, ampak ribje mleko. Ali so kjerkoli na konektorju kakšne oznake (spodaj, ob strani...)? Farnell ima tudi angleško stran, če je nemščina problem. Več deset tisoč različnih konektorjev imajo...
Jur
2.99 KB |
6483 krat |

|
|
38.43 KB |
21 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 4:50 pm Naslov sporočila: Seveda |
|
|
Seveda, tudi jaz sem prepričan, da imajo. Daj poišči mi ti, Jur, nekaj podobnega na Farnellu pa mi pošlji stran. (Hm, nerodno mi je priznati, toda tudi angleščina moja je bolj, da ne rečem, balkanska.)
Kako se bi recimo rekel po angleško takemu konektorju?
Na konektorju od zgoraj ni nič videti, odvijati pa bi si rad prihranil.
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobne konektorje sem videl v Gorenjevih pečicah, oziroma kuhalnih ploščah. Le da moški del konektorja nima ploščatih kontaktov (nožev), temveč okrogle. Oba dela, moški in ženski sicer nista za lotanje na vezje, temveč imata vijake za pritrditev žic - na zunaj zgledata konektorja kot "luster kleme".
Te pare konektorjev prodajajo v ETS trgovini v Slovenski Bistrici.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Take konektorje sem jaz videl v HTE na Roški . So na pultu zraven obešala kjer jim visijo baterije .
So bile pa oranžne barve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi na to našel?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70820.92
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Farnell ima strani tudi v angleščini.
Konektor je pa lahko tudi unikat, ki ga je določen proizvajalec razvil za določeno stranko.
Sam pri takšnih stvareh najprej pregledam izdelek, ki mi je na voljo in poizkušam razbrati iz oznak kdo je proizvajalec in če je možno celo tip. Poglej če je kje logotip. Potem bo iskanje dobavitelja precej lažje.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 8:42 pm Naslov sporočila: Re: Kje bi dobil konektor tak ali podoben? |
|
|
vilko je napisal/a: |
Na neki napravi, ki jo imam, je uporabljen sila simpatičen konektor, . |
Kaj ko bi kar pri SELTRONU vprašal, od koder je tvoja fotografija, morda ti oni povedo kje jih dobavljajo, oziroma kdo jih izdeluje za njih. Morda ti celo prodajo konektor, ali ohišje z konektorjem itd.
Vprašat ni greh
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 8:48 pm Naslov sporočila: Najprej grem na HTE |
|
|
Grem jutri najprej na HTE po nasvetu Surle. Bom javil, kaj sem našel.
Saj se ne kapriciram za pra ta konektor, ampak rad bi nekaj takega,
da se da tiskano vezje poriniti noter, da so zadaj žice fiksirane in se ne upogibajo pri manevriranju s konektorjem in da so primerne na manjša bremena napetosti 22oVAC.
Pozdrav
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se tule najde kaj zate. Bi znali imeti kaj od tega v HTE. Mislim da boš v SLO najlažje našel COF in COM varianto sponk.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja nekaj takega kot CSF+CSM so imeli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem gledal po Farnellu, skoraj oči ven padle, vendar točno takega modela ni videti, kar ne pomeni, da ga nimajo. Če bi bila kakšna oznaka na konektorju (včasih so tiskane, ali pa moldane), bi morda pomagalo.
Če ti pomaga kakšen drug sistem konektorjev, je na priloženi sliki extractable CGM konektor (zgornja polovica). Žice priviješ v vtičnico, ki jo potem vtikaš/iztikaš iz vtikača na plošči. Funkcionalno deluje tako kot tvoj, je pa fizična izvedba drugačna.
Jur
|
5.83 KB |
6247 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bi vilko raje konektor za pričvrstitev na oba dela ohišja, da ne bi vsakič guncal kablov...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
CGM je narejen za guncanje. Zdrži tudi 220 voltov. Tega sem dal samo za primer.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni