Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vanja Neznanec

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 2:36 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Slovenska bistrica
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 12:37 pm Naslov sporočila: ob zagonu se mi resetira samodejno računalnik |
|
|
Haj
Imama problem
V letošnjem letu sem že dvakrat nesla računalnik formatirat in naložit xp pa se znova pojavlja isti problem... Ne vem kaj so nastvli ali kaj ne.. Nimam pojma zaj pa sem se odličila da sam v tej smeri neka naredim....zto sprašujem in prosim za pomoč...
Problem:
pri prižganju računalnika po več kot 12 urah se mi računalnik samostojno dva do trikrat rebuta. pride do samo napisa Windows XP nato se tisto ustavi in po nekaj sekundah rebuta potem pa pride v namizje lepo. Ne vem kaj je narobe, menjala sem disk, včasih se pojavi tudi modro okno chdisk in pregleduje nekaj.... Komaj teden dni mam instalirane windowseXP
LP
vanja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se resetira z modrim ekranom, polnim belega teksta (BSOD; to je videti takole) ? V tem primeru najprej izkljuci avtomatski reset (desni klik na My Computer | Properties | Advanced | Settings pod Startup and Recovery | odkljukaj Automatically Restart). Ko se to zgodi naslednjic, prepisi relevantne podatke (na sliki zgoraj sta to 2. in 3. odstavek ter vse za "Technical information:").
Ce se ne narise BSOD, potem poskusi najprej zagon v varnem nacinu in povej ce se to zgodi tudi tam.
Chikdsk se pozene zato, ker je filesystem v neustreznem stanju po resetu ob napacnem casu, to je pricakovano. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na daljavo težko kaj rečem. Lahko da je kakšen virus (če si admin to tudi po enem tednu ni nič novega), ...
Napiši iz kje si pa se najbljižji oglasi pa vrže uč.
Ali pa napiše malo več. Se to dagaja takoj ko računalnik prineseš domov, kako dostopaš do interneta, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menjaj napajalnik, pa preveri kondicijo matične plošče in odpihni kakšen prah na spominskih modulih.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vanja Neznanec

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 2:36 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Slovenska bistrica
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovore, mislim da je problem v matični... sem iz bližine sl. Bistrica
Je kdo od [slovenščina je zame španska vas]....
LP
vanja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dreta Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 23:54 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Zdarečka
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Znal bi biti napajalnik,nekoga naprosi blizu tebe,da ti stestira comp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vanja Neznanec

|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
a se da napajalnik kakorkoli pogledat v biosu če je vredi? ali kako drugače programsko?
LP Vilijana
Vse bom poskusla, malo časa potrebujem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isto se je meni pojavilo včeraj na straejšem, parkrat se mi je resetrat (za hip pokaže blu screen - nemoreš prebrati kaj piše, ker je tako hitro) a se mi je vzpostavil po parih zagonih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dreta Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 23:54 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Zdarečka
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zaradi napihnjenih kondenzatorjev ni hotel ugasniti računalnik,tako da sem moral iz vtičnice potegniti kabel,potem je pa šlo!
Ko sem pa zamenjal kondije je pa bilo vse tako kot mora! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja prejšnja matična plošča, PGA370 z P3 700 MHz Celeronom, ima prav tako napihnjene kondenzatorje, zato sem se najprej spomnil na njih.
Toda, kako jih zamenjati na štiri-slojni plošči Iskrini spajkalniki za 15 € verjetno niso primerni najbolj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ehh.. zamudil si. Če bi danes prišel na semenj elektronike, bi ti jih za demonstracijo zamenjal. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Moja prejšnja matična plošča, PGA370 z P3 700 MHz Celeronom, ima prav tako napihnjene kondenzatorje, zato sem se najprej spomnil na njih.
Toda, kako jih zamenjati na štiri-slojni plošči Iskrini spajkalniki za 15 € verjetno niso primerni najbolj? |
Hm...meni je uspelo 3x zamenjati kondenzatorje na matični. Imel sem pa ERSIN spajkalnik 25W. Prvo sem zacinil,da sem spoj "osvežil", potem pa samo z pumpico posesal cin in dobil kondezator dol iz plate. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milanjov Neznanec

Pridružen-a: Pet 21 Mar 2008 0:07 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 12:18 am Naslov sporočila: Preveri če so PCI kartice v redu not dane |
|
|
Pozdravljena,
Pred časom sem imel podobne probleme. Računalnik sem imel na servisu trikrat in so ga testirali po cel teden. Na koncu se mi je začelo dogajati, da mi je po pritisku na tipko reset računalnik tako zmrznil, da sem ga moral čisto ugasniti in ponovno prižgati.
Ko sem obupal nad servisom sem odprl ohišje, vzel kartico po kartico ven iz računalnika in ugotovil, da ena izmed PCI kartic ni bila v redu vstavljena v matično ploščo. Od takrat nimam več problemov.
lep pozdrav,
Milan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
BostjanVidmar je napisal/a: |
Isto se je meni pojavilo včeraj na straejšem, parkrat se mi je resetrat (za hip pokaže blu screen - nemoreš prebrati kaj piše, ker je tako hitro) a se mi je vzpostavil po parih zagonih. |
Zgoraj so navodila za izklop avtomatskega reseta. Potem vsaj vidis katera komponenta je defektna (ni vedno kriv motherboard, ceprav je tako v vecini primerov, se manjkrat pa so krivi uniceni elektroliti ... cel kupstavri gre lahko narobe). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|