|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2008 3:59 pm Naslov sporočila: Nezeljen skok v prekinitev |
|
|
Pozdrav
Se je ze dogajalo komu kaj podobnega? Namrec pri zunanjih motnjah (vklop/izklop naprav, ...) mi LPC2138 skoci v prekinitev EINT3.
Motenj v napajanju ni. Linija EINT3 je zelo mirna in brez motenj. Pod normalnimi pogoji zadeva deluje odlicno. Polek EINT3 uporabljam se 2 in 0 ter RTC, timer 0 in 1. Tudi ce v programu gledam mi ob motnji postavi VICIRQStatus na 0X20000 (EINT3)
Ce iz programa ostranim prekinitev 3 mi program tece normalno tudi ob motnjah.
Za prevajalnik pa imam KEIL uVision
p.s. LPC je dobro blokiran z 100n kondenzatorji zelo blizu pinov. Naj omenim, da se program v uC ne zavozi. Samo v prekinitev skoci. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali imaš vhod pin EINT3 povezan z pull up uporom na 3.3V ? _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam ja
Sedaj sem zadevo blokiral z 100n kondenzatorjem. Trenutno dela OK. Samo nisem povsem preprican, da je to to  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 10:00 am Naslov sporočila: Re: Nezeljen skok v prekinitev |
|
|
SimonS je napisal/a: |
...Motenj v napajanju ni... |
Kako veš, da motenj ni? Ali si priključil gor hiter osciloskop?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali cenejse: baterijo namesto napajalnika. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
imam priklopljeno na laboratorijski usmernik.
Glede na to, da sem ga sam sestavil in nisem varceval z kondenzatorji lahko recem, da ima dober in cist izhod! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Laboratorijski usmernik še ne zagotavlja dobrega štroma, če ga prej ne poosciloskopiraš. Glede na to, da ti vezje dela težave, ko neko napravo vklopiš/izklopiš, je precej verjetno, da ti motnja pride preko napajanja. Razen če iz tvojega vezja nimaš potegnjenih kakšnih žic v okolico z motnjami. Drug problem pa so lahko kakšni floating pozabljeni vhodi v chip. Take vhode lahko marsikaj podrapa.
Kondenzatorji: Veliko in dobri kondenzatorji v usmerniku še ne pomeni, da ne bo motenj. Motnja lahko pride tudi preko minusa ali preko mase. Chipu je vseeno, po kateri žici pride sunek. Opazi le impulz na žici pa se resetira ali interruptira.
V zadnjih 14 dneh me je eno vezje (PIC16F917 in LCD display (4 digit display, ne LCD modul)) yebalo na tak način, da sem ga preščipnil na 4 dele in začel na novo. Manjkal je en upor za LCD bias (VLCD2), pa je pol vezja lebdelo v zraku. Na vsaki žici je signal bil moduliran z 50 Hz (nabrano iz sonde in iz roke, ki je držala sondo). Segmenti kurijo mikroampere, pa nimaš kaj merit. Za popyzdit.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni