|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 6:16 pm Naslov sporočila: WMA --> MP3 |
|
|
Pozdrav
Kolega mi je dal en CD (vecina) posnet v nebodi-ga-treba WMA formatu. Za M$ umetnine moj MP3 avtoradijo ne mara niti slisati, pa sem jih hotel spraviti na normalni MP3 format, ampak glej ga vraga. M$ poskrbi, da nam uporabnikom nikoli ni dolgcas. Stvar ne nekako zascitena. Nekaj sanja o prenosu neke licence iz interneta, pa kaj vem kaj se vse blodi. [slovenščina je zame španska vas] v normalni MP3 z nerotom ne gre. Da bi si posnel normalni audio CD tudi ne gre. Ima kdo kaksno idejo?
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
wma format je v bistvu še boljši kot mp3, saj je bolj stisnjen. Primer, 128kbps wma da 160kbps mp3
No, konvertiranje iz wma v mp3 sem jaz opravil z roxio easy cd creator 5 platinum, ki zna marsikaj, od peke, ripanja v različne formate, igranja teh formatov, peke glasbenih cd iz teh formatov, peke video in foto cd, .... skratka vse. O kakšni zaščiti wma še nikoli nisem slišal ali pa naletel na kaj takega, pa sem že precej wma datotek z neta potegnil. Osebno imam raje mp3, pa ne vem zakaj.
Edino kar bi pa jaz rabil, pa je program, ki bi mi konvertiral mp3 v mp3 drugačnega bitrate, običajno nižji, ker 320kbps datoteka je malo prehuda za usb mp3 player. Za ta player bi lahko naredil tudi wma da bi bile datoteke še manjše.
No, v glavnem, nisem se še spravil k iskanju programa za konvertiranje mp3 v mp3, zato ob tej priliki sprašujem tukaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umm, še nikoli nisem snemal wma datotek, ampak kolikor jaz vem, Nero nima filtra za pretvarjanje wma - dobiti ga moraš posebej. Kje pa ne bi vedel...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabljaš kakšen Winamp za poslušanje muzike, bi lahko pretvoril tudi z njim.
Sicer najprej v Wav potem pa bi moral zopet kodirati v mp3.
Winamp ima namreč en vtičnik, ki omogoča preusmeritev muzike namesto v zvočnike na disk.
Drugače pa naj bi to znal tudi http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.20 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2005 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj veš zakaj mrežne trgovine z glasbo ne podpirajo glasbe v mp3 formatu ampak samo WMA ali pa kakšen podoben format, ki vsebuje zaščito proti kopiranju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
steev Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 18:50 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2005 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je uspelo s programčkom All To MP3 Converter.
Dobiš ga na http://wma-mp3.com/.
Lp!
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2005 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor je jasno kot beli dan, če gre poslušat, gre tudi konvertirat, le vsi programi tega ne znajo. No, prej ali slej, bo vedno več programov, ki bodo to znali ali zmogli, seveda bo mp3 nezaščiten.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2005 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
.....stvar lahko poslusam, ampak konvertirati pa enostavno ne gre. |
Vsako stvar se da "okoli prinest". Pač daš na predvajanje in z drugim programom snemaš isto vsebino
Sicer pa WMA sucks! Ravno zaradi zaščite. Pred nekaj meseci sem kolegici čistil računalnik in na novo inštaliral windowse.
Ona si je avdio CDje z win-media playerjem shranjevala na disk (default = wma, zaščiten). Ko sem na novo inštaliral winse, je šla "licenca" nekam daleč...(jo je "format" povozil )
Tako je na disku ostalo ogromno wma fajlov, ki so bili samo še za "delete".
Naredil sem si listo njenih zaklenjenih fajlov in z neta potegnil mp3-je
Vse se da, če se hoče
LP, aly.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni