www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WMA --> MP3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2005 6:16 pm    Naslov sporočila:  WMA --> MP3 Odgovori s citatom

Pozdrav
Kolega mi je dal en CD (vecina) posnet v nebodi-ga-treba WMA formatu. Za M$ umetnine moj MP3 avtoradijo ne mara niti slisati, pa sem jih hotel spraviti na normalni MP3 format, ampak glej ga vraga. M$ poskrbi, da nam uporabnikom nikoli ni dolgcas. Stvar ne nekako zascitena. Nekaj sanja o prenosu neke licence iz interneta, pa kaj vem kaj se vse blodi. [slovenščina je zame španska vas] v normalni MP3 z nerotom ne gre. Da bi si posnel normalni audio CD tudi ne gre. Ima kdo kaksno idejo?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2005 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

wma format je v bistvu še boljši kot mp3, saj je bolj stisnjen. Primer, 128kbps wma da 160kbps mp3

No, konvertiranje iz wma v mp3 sem jaz opravil z roxio easy cd creator 5 platinum, ki zna marsikaj, od peke, ripanja v različne formate, igranja teh formatov, peke glasbenih cd iz teh formatov, peke video in foto cd, .... skratka vse. O kakšni zaščiti wma še nikoli nisem slišal ali pa naletel na kaj takega, pa sem že precej wma datotek z neta potegnil. Osebno imam raje mp3, pa ne vem zakaj.

Edino kar bi pa jaz rabil, pa je program, ki bi mi konvertiral mp3 v mp3 drugačnega bitrate, običajno nižji, ker 320kbps datoteka je malo prehuda za usb mp3 player. Za ta player bi lahko naredil tudi wma da bi bile datoteke še manjše.
No, v glavnem, nisem se še spravil k iskanju programa za konvertiranje mp3 v mp3, zato ob tej priliki sprašujem tukaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2005 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umm, še nikoli nisem snemal wma datotek, ampak kolikor jaz vem, Nero nima filtra za pretvarjanje wma - dobiti ga moraš posebej. Kje pa ne bi vedel...
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če uporabljaš kakšen Winamp za poslušanje muzike, bi lahko pretvoril tudi z njim.
Sicer najprej v Wav potem pa bi moral zopet kodirati v mp3.

Winamp ima namreč en vtičnik, ki omogoča preusmeritev muzike namesto v zvočnike na disk.

Drugače pa naj bi to znal tudi http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.20
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@reber
Tu imaš nekaj linkov , zadnji je menda še najboljši -all in one MP3 software. Celo WMA to MP3 konverter.

http://www.zittware.com/Products/CDMaster32/Tutorials/mp3_bitrate_conversion.html
http://www.4musics.com/mp3-bitrate-changer.htm
http://www.filesland.com/software/mp3-bitrate-converter.html
http://www.esato.com/archive/t.php/t-74107
http://www.mp3-wav-studio.com/

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav
Poiskusil sem z vsemi moznimi konverterji na linkih.
Slednji je bil se najbolj posten, ki mi je povedal, da je zasciten. Prenesel sem licenco z ineta in stvar lahko poslusam, ampak konvertirati pa enostavno ne gre. Grozno. Evil or Very Mad

napaka.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  138.28 KB
 Pogledana:  37 krat

napaka.JPG

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2005 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj veš zakaj mrežne trgovine z glasbo ne podpirajo glasbe v mp3 formatu ampak samo WMA ali pa kakšen podoben format, ki vsebuje zaščito proti kopiranju.
Nazaj na vrh
steev
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 18:50
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je uspelo s programčkom All To MP3 Converter.
Dobiš ga na http://wma-mp3.com/.

Lp!

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor je jasno kot beli dan, če gre poslušat, gre tudi konvertirat, le vsi programi tega ne znajo. No, prej ali slej, bo vedno več programov, ki bodo to znali ali zmogli, seveda bo mp3 nezaščiten. Cool
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.63
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2005 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
.....stvar lahko poslusam, ampak konvertirati pa enostavno ne gre.

Vsako stvar se da "okoli prinest". Pač daš na predvajanje in z drugim programom snemaš isto vsebino Razz

Sicer pa WMA sucks! Ravno zaradi zaščite. Pred nekaj meseci sem kolegici čistil računalnik in na novo inštaliral windowse.
Ona si je avdio CDje z win-media playerjem shranjevala na disk (default = wma, zaščiten). Ko sem na novo inštaliral winse, je šla "licenca" nekam daleč...(jo je "format" povozil Mad )
Tako je na disku ostalo ogromno wma fajlov, ki so bili samo še za "delete".

Naredil sem si listo njenih zaklenjenih fajlov in z neta potegnil mp3-je Wink

Vse se da, če se hoče Exclamation

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni