www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Programiranje 8p smd pic-ev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matej.mihelcic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 18:15
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 6:58 pm    Naslov sporočila:  Programiranje 8p smd pic-ev Odgovori s citatom

Kje lahko kupim podnožje oz adapter za vpetje 8 pinskega pic-a (so8-). AX elektonika sicer prodaja adapterje iz soic na dil samo cena cca 20k za en adapter je pa malo preveč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot si ze sam ugotovil si ti adapterji dragi (tudi v tujini). Programiraj in-circuit ali placaj za adapter. Sam bom za ICP naredil preprost adapter (card edge konektor + kabel do programatorja in ustrezno narejena ploscica, tako da nanjo ni potrebno ciniti nobenega konektorja za programiranje), samo najprej moram dokoncati programator. Ko bo narejeno, bom poslikal ce bo interes.
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enostavno Wink - naredi ga sam. Primeš čip, ga s prstom pritisneš gor in klikneš "write". Deluje preizkušeno brez težav, samo par poskusov (malo vaje) je potrebnih.

SV400083-1.jpg
 Opis:
Adapter SO8
 Velikost datoteke:  83.64 KB
 Pogledana:  133 krat

SV400083-1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa si narediš tako.

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=6387&highlight=
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matej.mihelcic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 18:15
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Enostavno Wink - naredi ga sam. Primeš čip, ga s prstom pritisneš gor in klikneš "write". Deluje preizkušeno brez težav, samo par poskusov (malo vaje) je potrebnih.

Tak adaptercek sem pravkar naredil sicer ga nisem se preizkusil ampak ce deluje pri tebi zakaj nebi se pri meni.
Zaradi postopka izdelave sem jih naredil 170 kosov ce kdo rabi....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim, je to programator za 8 pinske pice? Če je tako, je med njimi tudi 12F629? Zelo bi potreboval eno takšno stvar...morda mi lahko kdo da link, do tegale vezja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sliki je starejša varianta JDM programatorja. Ja, z njim se da programirat tudi 8 pinske PIC-e. Nekoliko spremenjena varianta je bila opisana v tej temi. JDM zna biti nekoliko muhast v nekaterih primerih (novejše izvedbe serijskih portov), so pa o tem člani na forumu že pisali. Sam ga sicer občasno še vedno uporabljam in zadeva vsaj pri meni dela načeloma b.p.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2008 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker je potreba, sem se odločil, da si bom izdelal programator. Kot prvo, moram v nakup elementov in sicer sem se odločil za HTE, ker je poceni. Nekaj stvari sem že nabral, muči me pri preostalih elementih, ker ne vem kaj in kako... Torej, tole je v moji košarici, upam, da je pravo in prosim, da mi nekdo še dopiše tukaj na forum kaj mi manjka oz. kaj moram zamenjat...

Screen HTE:

Screen IC:

UREJENO:
No, sem se bolj potrudil in podrobneje pogledal shemo in malo opisa, pa sem v košarico spravil vse elemente, ratzen enega tranzistorja (mogoče ic, ne vem točno, kaj je), ki je na shemi in ima oznako "B5P254A". Bi mogoče vedel kdo kaj to je?? Aja pri ostalih tranzistorjih pa sem zaradi komentarja na shemi našel kar dva ustrezna in se ne morem odločit in sicer tista dva, ki sta napisana na screenu.

Screen HTE 2:

Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2008 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kak odgovor???
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2008 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
No, sem se bolj potrudil in podrobneje pogledal shemo in malo opisa, pa sem v košarico spravil vse elemente, ratzen enega tranzistorja (mogoče ic, ne vem točno, kaj je), ki je na shemi in ima oznako "B5P254A". Bi mogoče vedel kdo kaj to je?? Aja pri ostalih tranzistorjih pa sem zaradi komentarja na shemi našel kar dva ustrezna in se ne morem odločit in sicer tista dva, ki sta napisana na screenu.

Nisi pogledal dovolj podrobno; oznaka je BSP254A.

www.datasheetcatalog.com

ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že davno rešil problem in imam vse elemente (kolikor sem moral čakat na odgovor).
Nazaj na vrh
Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsem se opravičujem za precejšnjo zamudo pri zahvali (veliko imam dela s knjigo)! Frankijeva rešitev je videti hitro uresničjiva, vendar bi zaradi lenobe pri odkrivanju povezanih napak raje ostal pri programatorju PICSTART. Tako mi je zelo simpatična rešitev, ki jo je "iznašel" Slowfly. Matej, prosim sporoči kako izgleda Tvoja rešitev.
Lep pozdrav! Jernej

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni