www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj namesto 20X4 lcd?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2008 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena možnost namesto grafičnega displaya, je tudi 8x24 display. Preberi si članek v reviji SE kjer je avtor Darko Volk.

link1

link2

kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2008 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bistvene so številke.
Verjetno se bom odločil za shift register in 7-segmentne led displeje.

ta VFD displej, ki ga je omenil panasonic je tudi lep in bi prišel kam prav.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panasonic je napisal/a:
Se opravičujem, če sem mogoče neumesno vskočil v to temo, ampak ma zanima, če bi znal kdo koristno uporabiti tale displej. Kose, mogoče bi prišel tudi tebi prav. Sam se ne spoznam preveč na te komunikacije.

Zelo storast poskus prodaje izven Malih oglasov ? :bonk: Question

panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.67
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, nimam se namena prerekati s teboj, ker od kar spremljam tale forum vem, da po navadi iščeš samo dlako v jajcu in se imaš za nadnaravno pametnega (kar je razvidno tudi iz tvojega nick-a).

Zanimalo me je, če je možno to stvar sploh na kakšen način priklopiti, da bo kakšna korist od nje. Vidim, da se v tej temi vsi na to spoznate, zato sem tu vprašal.

Da pa ne boš mislil, da mi je toliko za prodajo, jih bom prvim trem (toliko jih imam) dal zastonj, če hočejo se kaj igati z njimi. Javite mi na ZS, lahko jih pošljem po pošti samo poštnino plačate vi !!!

P.S: zahvalite se pa lahko g.Sokratu

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Haha, ha..in kaj če se kot prvi na ZS oglasi Sokrat?

Šalo na stran. Take zaslone je seveda možno zagnati, sam sem jih usposobil že kar nekaj. Je pa res, da je treba precej več truda, kot pa pri običajnih. Niso namreč kompatibilni. Podobni so bili v prikazovalnikih nekaterih starejših blagajn.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 2:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panasonic je napisal/a:
Sokrat, nimam se namena prerekati s teboj, ker od kar spremljam tale forum vem, da po navadi iščeš samo dlako v jajcu in se imaš za nadnaravno pametnega (kar je razvidno tudi iz tvojega nick-a).

Moje uporabnisko ime je povzeto po nekem Grku, ki je zdaj ze mrtev, za casa svojega zivljenja pa je mozakar bojda izjavil, da "ve, da ne ve [zagotovo]" ("εν οίδα οτι ουδέν οίδα") ... in ne da je "nadnaravno pameten". Najbz si ga zamenjal z nekom drugim.

Citiram:
Zanimalo me je, če je možno to stvar sploh na kakšen način priklopiti, da bo kakšna korist od nje. Vidim, da se v tej temi vsi na to spoznate, zato sem tu vprašal.

In najpreprostejsi nacin da to izves je, da omenis, da ga imas naprodaj, namesto da vprasas - po moznosti v svoji temi - "Kako usposobiti tole VFD zadevo ?" ... to bo to Rolling Eyes Pa se ti ja ne zdimo tukaj tako naivni ? Ce ne drugega, bi te usmerili na sorodno temo, kjer je nekdo obujal svoj VFD z lastnim kontrolerjem (display brez lastnega kontrolerja se upravlja povsem drugace, podobno kot LED display s skupno katodo, le da so anodne in mrezicne napetosti precej visje, ranga nekaj deset voltov in da katoda potrebuje nekaj malega gretja).

Citiram:
Da pa ne boš mislil, da mi je toliko za prodajo, jih bom prvim trem (toliko jih imam) dal zastonj, če hočejo se kaj igati z njimi. Javite mi na ZS, lahko jih pošljem po pošti samo poštnino plačate vi !!!

Hvalevredna poteza - kje si bil prej z njo, ko je clovek spraseval za display, viden s treh metrov ? Aja, saj res, prodajal si svojo zalogo iz Malih oglasov ... Si pac naredil tako, namesto da bi dejansko postavil vprasanje, kot navajas zgoraj; zato se ni razloga za uzaljenost.

Citiram:
P.S: zahvalite se pa lahko g.Sokratu

Srecni dobitniki: sprejemam :lasko: Ni za kaj Very Happy

panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.67
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak naj si misli svoje, da ne smetimo teme po nepotrebnem.
tadej.ko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26
Aktiv.: 0.35
Kraj: sveta trojica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če želiš 8x 7seg.led, lahko to narediš z 8pini: 3pini v multipleksor (izbor konkretne 7-seg.ledice) ter 4+1 za izpis (10/16 cifer + pika).
multipleksor: http://lbk.fe.uni-lj.si/pdfs/PV-IC-datasheet/74HC151.pdf
izpis na posamezni led (tu je izbor led narejen brez mp): http://userweb.upctelemach.net/~u052009/Elektronika/CodeVisionAVR/CVAVR_8535_IC4511_4x7segLED_ADC/CVAVR_8535_IC4511_4x7segLED_ADC.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za display na sliki sem porabil 3 pine na uC, velikost prikaza je ca 40 mm,
dolžina kode za izpis pa je par 10 bytov

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lepo narejeno!

mogoče lahko projekt še prodaš komu, da ne bo izumljal tople vode.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počasi zaključujem z tem projektom. Samo še čelno stran uredim pa bo.

Slika nekončanega izdelka.

IM000550.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  942.84 KB
 Pogledana:  3 krat

IM000550.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni