|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Pet Maj 02, 2008 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče zgoraj omenjenih problemov:
Jaz sem najprej uporabljal monoblock(ASTRA+HB), potem sem dal tri LNBje da sem sprejemal 13+16+19, in moram povedati da je na vseh treh satelitih bil signal 80% ob vsakem vremenu. Eutelsat W2 ni nič bolj komplicirano najti kot HB in ASTRO. Jaz sem ga našel po nekaj sekundah vrtenja antene.
Antena pa je 80cm in nič več kot ti priporočajo nekateri!
Moj nasvet:
Nastavi ASTRO in potem nastavi frekvenco za EUTELSAT W2 (predlagam STN-jevo na kateri je TV PIKA) in anteno premikaj počasi v levo gledano z zanje strani antene, istočasno pa gledaj sprejemnikov indikator signala in signal bo tu!
frekv: 12728
pol: V
SR:26050
Špila v nulo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elwizz Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2008 17:39 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 6:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ratalo, najlepša hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
spy je napisal/a: |
Čudne frekvence lokalnih oscilatorjev LNBja imaš nastavljene. Ne verjamem, da imaš tak LNB. Ponavadi so pri univerzalnem (ti se največ uporabljajo zadnja leta) LNBju sledeče frekvence L.O.: low: 9750 in high 10600MHz. Ko boš to popravil, boš sprejemal to, kar ti piše.
Transponder skeniraj recimo na f=12728MHz p=Vertikal sr=26050ksps, ta bo sigurno zaseden. |
Očitno v Butalah oscilatorji laufajo po svoje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.09 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
"anteno premikaj počasi v levo gledano z zanje strani antene"
in sateliti v murski  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuka100 Član

Pridružen-a: Tor 10 Feb 2009 11:02 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.24 Kraj: prlekija
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2010 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mam probleme pri nastavitvi dig sat antene twin!!!!!
Antena mi je delovala , ko smo delali fasado pribli\no pred enim letom pa ne dela ve;. Vceraj sem poskusil nastaviti krožnik s pomočjo starega analognega sprejemnika kot sem to naredil prvič pa mi ni uspelo , oz.
nastavil sem astro . in kanale na astri dobim ok hodbird pa napiše ni signala
kako najlažje nastavim?????' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2010 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za Hotbird najlazje nastavis, ce ob 13h (poletni cas) naciljas pokrovko direktno v sonce
Z Twin LNB se stvar malo zaplete saj je ena "glava" malo zamaknjena.ker pa pravis, da je stvar ze delovala priporocam, da nastavis na en program in zadevo pocasi obracas.Pomaga tudi opazovanje moci signala, ki jo dobis na tipki INFO  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni