www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SMETI - Odpiranje in zapiranje mešalnega ventila glede na te

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ju3e
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:30
Aktiv.: 0.03
Kraj: lovrenc na pohorju

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:58 am    Naslov sporočila: icon_warning SMETI - Odpiranje in zapiranje mešalnega ventila glede na te Odgovori s citatom

mene zanima če kiri ve kako bi jas lahko naredil da bi se mi mešalni ventil odpiral in zapiral:
od 30stopin do 80 stopin se bi odpiral od 80 pa do 30 stopin pa zapiral ko pa bi temperatura stala na mestu se nebi spuščala ali rastla pa bi bil ventil bil pri miru se nebi zapiral in ne odpiral.

lepo prosim če gdo ve kako bi lahko to naredil bi mi sporočil
lep pozdrav jure[/b]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točn tk mislm ej. Mi smo to rešl že tle pod točko 1.

--> Testni forum, brisano in smeti Laughing
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A imaš že kakšen ventil? Za teke primere je potrebno uporabljat proporcionalne ventile oz. krmilnike ventilov. Ostalo, elektroniko, pa ni tak "baubau" narediti le prav način krmiljenja moraš izbrati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kaj iz tega programa:

www.first.si Question
Nazaj na vrh
matjazp
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50
Aktiv.: 0.54
Kraj: Blejska Dobrava

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najcenejša varjanta je motorček od brisalcev (12V enosmerne), 2 zobnika in veriga za moped, senzor temperature, nekaj relejčkov in stvar dela odlično.
Nazaj na vrh
ju3e
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja mam ze en ventil ki ima motorcek vgrajen in ga lahko nastavljas rocno ali automacko.ta ventil ima napajanje 24v ostale podatke pa zal nemorem povedati ker ga ima moj oče ki ne živi zraven mene.lahko pa ga povprasam za podatke in kakšno sliko.
Nazaj na vrh
ju3e
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:53 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

ja pa zanima me kakšne krmilnike bi lahko uporabil ??

hvala za nasvete in da mi pomagate pri tej tezavi Smile Smile
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:16 am    Naslov sporočila: icon_warning Re: Odpiranje in zapiranje mešalnega ventila glede na temper Odgovori s citatom

ju3e je napisal/a:
mene zanima če kiri ve kako bi jas lahko naredil da bi se mi mešalni ventil odpiral in zapiral:
od 30stopin do 80 stopin se bi odpiral od 80 pa do 30 stopin pa zapiral ko pa bi temperatura stala na mestu se nebi spuščala ali rastla pa bi bil ventil bil pri miru se nebi zapiral in ne odpiral.

lepo prosim če gdo ve kako bi lahko to naredil bi mi sporočil
lep pozdrav jure[/b]

HE?
Ki češ met?
Daj spravi skupaj en pošten stavek in malo bolje opiši problem, lokacije senzorjev in vse ostalo. Če ne, potem pokliči inštalaterja za centralno, da ti zmontira PID regulator.

ju3e
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 24, 2008 1:13 pm    Naslov sporočila: icon_mocker lp Odgovori s citatom

jas bi rad to mel pri centralni da bi reguliralo vodo mislim koliko bo je steklo ven iz bojlerja ki ga grejejo soncni kolektorji.
imam pa eno cevto tipalo(ega 513-1100-000 tour&andersson AB- sweden. to so vsi podatki ki pisejo na njem) ki meri temp vode (cevi)kako je topla.za mesalni ventil pa nemorem kaj vec povedat ko pa da je 24v in lahko ga rocno nastavis ali pa automaticno.
lep pozdrav jure

Še eno tako skrpucalo, pa gre tema pod ključ. VolkD
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 24, 2008 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj piši po slovensko. Uporabljaj velike črke za začetek stavka, ker je prava muka razbrati kaj hočeš.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 24, 2008 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer mi ni popolnoma jasno "ki češ", toda obstajajo zelo enostavni termostatski mešalni ventili, kateri mešajo toplo in mrzlo vodo. Mešalni ventil nastaviš na določeno temperaturo in na izhodu bo vedno enaka temperatura vode. In to je to.
ju3e
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila: icon_complicity Lep pozdrav Odgovori s citatom

Ja obstajajo termostacki mesalni ventili samo ne delajo ako kot ti hoces. Ker ti kupleni so skoraj cist odprti ali pa skoraj cist zaprti jas pa hočem ,da ko bo temp. naraščala se bo odpiral in ko bo padala se bo zapiral (temp od 30-80 odpira od 80 do 30 pa zapira ko pa je temperatura na miru da se ne spreminja pa stoji ta ventil se ne zapira in tudi ne odpira.drugace pa more se pocasii odpirat in zapirat kot sem ze rekel prej.Upam da je vsaj malo vajm jasno kaj zelim povedat??

Opravičujem se za napake ki jih delam in upam da boste vsaj del tega lahko prebrali

L.p jure

:adminedit:
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni