|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gmarko Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 11:15 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 2:08 pm Naslov sporočila: servis ventilatorja |
|
|
lep pozdrav..
v elektroniki od stoječega ventilatorja (de longhi) je čip z oznako PT2128A-c80 podjetja PTC. Rad bi ga zamenjal z drugim , vendar ga nikjer ne dobim, če mogoče kdo ve kako bi tole rešil?
hvala
Popravljen naslov! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej v datasheet-e, kaj pa je narobe z obstoječim ventilatorjem? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Datasheet si verjetno že preveril in napako kje drugje na vezju verjetno že izločil?
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gmarko Član

|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, u bistvu ni nobene znanosti na tem vezju kot celota...na daljinca se ne da krmilit, čip na izhodu ne da signala, ledice ne zasvetijo,....mehanske tipke s pritiskom na njih ne dajo rezultata, varovalka ki ščiti vezje že na samem vhodu je vredu, ventilator če ga povežem direkt , se vrti. gre za tist stoječ ventilator ki ima daljinca , pa obrača smer pihanja.
nič na tem vezju ni skurjeno da bi blo stopljeno ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj ga pa potem misliš zamenjat? Pa kako prej si omenil da je brez daljinca nato stoječi ventilatorjem z daljincem oprosti ampak sedaj pa nič več ne razumem? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gmarko Član

|
Objavljeno: Ned Jun 01, 2008 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
drvrh..
jaz imam ventilator, ki spreminja smer pihanja..kupiš ga v baumax ali pa u bauhaus in drugih trgovinah ( merkur)...in ta ventilator se lahko krmili tudi daljinsko..meni pa več ne dela niti če ga daljinsko in niti če prtisnem na tipko za vklop na samem ventilatorju. Na tiskanem vezju , ki sem ga pregledal, sem ugotovil, da je omenjeni čip , ki je tudi edini notri, v okvari...seveda bi ga rad nadomestil z novim, samo ga ne dobim nikjer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2008 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Si preveril, če ima čip ustrezno napajalno napetost?
P.S.
Med servisiranjem upoštevaj, da je vezje v stiku z omrežno napetostjo 230V! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni