www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

p16pro
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2003 10:39 pm    Naslov sporočila:  p16pro Odgovori s citatom

živjo ima mogoče kdo kaj izkušenj z zgoraj omenjenim programatorjem
nameč jaz sem ga izdelal pa mi ne dela
stvar je taka imam picall software in če vstavim prazen pic v programator
in ga sprogramiram s praznim programom je OK če pa dam noter kak drug program mi javi napako pri verify drugače mi vsi drugi ukaz delujejo(read,blank check,erase)
seveda sem testiral samo na 2 praznih pic-ih 16f84

hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2003 6:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam P16PRO. Zanesljivo deluje. Preveri nastavitve. Setings -> Hardware seting-test . Z omenjenim programatorjem odlično dela Winpicprog , ki je FREE

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2003 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja setings sem preveru patudi pomeril sem z instrumentom vse napetosti na picu ko ga programira ima 13v in napajanje je 5v
no signali pa tudi potujejo in clock je tudi
a je kaj možnosti de je narobe kaj s samim picem
silvo a mi prosim napišeš tvoje setings-e
pa zanima me če kdo ve potek signalov pri programiranju pica namreč nisem še zasledil tega v kakšni literaturi običajno pišejo vse ukaze in karakterisike tega pa ni
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2003 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj nisem na računalniku na katerem imam priključen programator. Vem pa, da imam nastavljenega po prevzetih vrednostih na - klik na gumbek "P16PRO 74LS05,6 KIT 96"

lp
Silvo
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2003 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo kaj mi lahko prosim pripneš shemo tvojega p16pro programatorja
namreč opazil sem da je naspletu več verzij pa me zanima če sta moj in tvoj programator enaka
kako pa je s tistimi led diodami pri winpicprog mi svetijo drugače kot pri
picall pri istih nastavitvah
prilagam načrt tiste verzije programatorja ki sem jo naredil sam PCB je na drugi strani

p16pro.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  p16pro.pdf
 Velikost datoteke:  104.84 KB
 Downloadano:  191 krat

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2003 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načrt je enak priloženemu, tiskano vezje sem naredil lastno ga najdeš na Filemanager Točno kako je z nastavitvami ti napišem zvečer - moram doma pogledati, sedaj sem namreč še v službi.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2003 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obojne nastavitve v priponah. Za PIC12F675 je potrebno pri nastavitvah zamenjati med sabo VPP ter Vdd. Razlog sem opisal v enem postu.

P.S.
Pri winpicprog led diode ne svetijo nič drugače kot pri picallw. Očitno imaš nekaj narobe nastavljeno.

lp
Silvo

wpp.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.44 KB
 Pogledana:  146 krat

wpp.jpg

p16p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.42 KB
 Pogledana:  59 krat

p16p.jpg

Nazadnje urejal/a Silvo Pon Jun 25, 2007 6:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2003 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najprej hvala za vse odgovore
no preveril sem vse nastavitve in tiskano vezje še enkrat vendar nisem odkril nobene napake glede led diod je res tako kot praviš ti malo me je zmedlo to da je treba počakat gori pa mi običejno zelena in ko programiram 18 pinske pice mi gori 1 rdeča in ko 40 pinske pice 2 rdeča
ampak še vedno mi vse skupaj ne deluje Rolling Eyes Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Crying or Very sad Embarassed
a je mogoče da imam slučajno doma dva pica skurjena pa čeprav mi jih prebere kot da sta prazna
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2003 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no zdej mi je pa končno uspelo in ja res dva pica sem imel skurjena
neverjetno
aja čudno pa je to da picall mi ne dela medtem ko mi winpicprog dela
hja najbrž je še kaj povezano z nastavitvami-se bo pač treba še malce poigrati sicer pa se mi zdi winpicprog boljši pa še free je
no veseno hvala silvotu za pomoč če bom pa še kaj rabil pa vem na koga naj se obrnem Wink seveda če lahko
no še to me zanima: če ima kdo kakšen dober načrt za testno ploščo
sej tega ki je že na forumu sem videl samo me zanima če ve kdo še za kašnega

LP cero
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2003 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozdravljeni
izdelal sem si programator P16PRO in si nalozil Winpicprog. Imam pa problem da mi ta ne najde porta. Vedno mi izpise da ni porta. Drugace mi pa port zaneslivo dela saj ce piklopim kaj drugega nanj deluje. V cem bi lahko bil problem?
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2003 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš winXP, win2000 ali winNT moraš naložiti tudi gonilnik za direkten dostop do LPT porta. Gonilnik dobiš na domači strani od WinPicPro.
Lahko pa ti dela probleme tudi kaki nadzorni program za tiskalnike, ala HP print monitor ....

lpm
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2003 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam win95. Se predno sem lahko zagnal winpicpro sem moral instalirat port95nt, ker mi ni pustil zagnati programa winpicpro. Sedaj ga lahko zazenem vendar kot sem napisal mi ne najde porta. Na tej masini pa nimam niti instaliranega tiskalnika. Port pa sigurno dela saj preko njega lahko krmilim npr. lcd displej.....
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2003 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je na 95 p16pro delal brez problema. Kaj pravi test, ki ga vsebuje picallw. Probaj še verzijo za DOS. Poglej tudi v BIOS setup PC-ja kako je z nastavitvijo paralelnega porta. Nastavi ga na SPP

lp
Silvo
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2003 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

preveri kakšen je naslov od paralelnih vrat v biosu in ga nastavi ročno v programu winpicpro
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2003 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo kaj si mislil s tem "Kaj pravi test, ki ga vsebuje picallw". DOS-vo verzijo pa se nisem probal. Bom se to probal. V BIOSu sem pogledal naslov porta in ga rocno nastavil v winpicpro vendar mi tam kjer bi moral napisat naslov porta izpise da ga ni.
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni