|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
linel Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.85 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 7:52 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
sedaj sem pa inštaliral driverje na prenosniku z XP-ji, ter ko nalagam program piše (can not synchronize device with programmer). nevem več kaj bi lahko bilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 8:41 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
v xp-jih mi zdaj gre. si bom pač še xp-je zraven naložil pa bo:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ti mora delati tudi v Visti (saj imaš 32 bitno, ne 64?).
Sicer pa povprašaj na forumu mikroelektronike, ti bodo majstri zagotovo hitro odgovorili.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2008 6:10 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
ja, vista je 32-bitna. kaj pa kje se da dobit kakšna knjiga ali gradivo? da bi se naučil osnove in še kaj zraven  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2008 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek,
zanima me, ali na BIG AVR uporabljaš samo priložen MEGA128 ali si si izdelal tudi kakšen adapter za MEGA32, MEGA8515, ...?
Zanima me ali si na tej plošči že testiral tudi branje in pisanje na SD kartico?
LP M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 03, 2008 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Uporabljam še M256, za manjše pa sodelavcu pajsnem EasyAVR5 ...
Vendar pa izdelava adapterja ni neumna ideja in mogoče se jo res lotim - podnožje z BigAVR imam itak že zrisano (ker sem že naredil en projekt, kjer uporabljam M128, ki jo se mora dati hitro (na lokaciji) zamenjati in sem uporabil kar adapterske ploščice od mikroelektronike.
SD branje/pisanje mi še ni uspelo, vsakič se nekaj lotim, pa potem pride nekaj drugega za delat in tako gre v nedogled. Dokler ne bom dobil za narediti enega konkretnega projekta s SD, bo po mojem tako ... Imam pa zbranih kar nekaj programov itd., ki sem jih pobral z raznih strani - če rabiš PM.
Linel - za osnove AVRja priporočam kar skripto s seminarja http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=148
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

|
Objavljeno: Čet Jul 03, 2008 7:46 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
to sem si že prejšnjič sprintal ter prelistal, ampak tam je skripta za bascom, easy avr5 pa ma mikro basic in se ukazi ter zgradba programa nekolko razlikuje. ker sem že začetnik mam težave z povezovanjem kaj je v enem in kaj bi naj to bilo v drugem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pet Jul 04, 2008 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha, sem mislil, da programiraš v Bascomu ...
Za ta program ti bo moral pa kdo drug pomagati (ga nisem nikoli uporabljal). Ni pa [slovenščina je zame švedska vas], da moraš zdaj, ko imaš ploščo od mikroelektronike, nujno uporabljati njihov program. Lahko pa . Je pa oboje basic in osnovna zgradba jezika mora biti podobna.
Lp, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

|
Objavljeno: Pet Jul 04, 2008 3:42 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
se pravi da z to ploščo ( easy avr 5) lahko programiram tudi v bascomu? bo to šlo? komunikacija ter napajanje pa mam preko USB-ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda! Očitno si preskočil nekaj osnov...
Torej:
->Najprej napišeš program v poljubnem jeziku (basic, c, ...)
->Nato s prevajalnikom (compilerjem) prevedeš program v kodo, ki jo razume kontroler (končnica HEX). Prevajalnik je navadno že del programa, v katerem programiraš (mikroc, mikrobasic, bascom, cvavr ...). Pomembno je poudariti, da ko imaš enkrat HEX kodo, ni več važno, v katerem programu je bila delana (c, basic, ...).
->Sedaj HEX datoteko zapišeš s programatorjem (program, ki si ga dobil poleg razvojne plošče) v mikrokontroler.
LP, Grega
p.s. Pri AX elektroniki imajo zdaj enkrat dneve odprtih vrat, v okviru katerih bodo tudi začetniški tečaji - priporočam, da dobiš neko osnovo, naprej boš potem precej lažje ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 8:52 pm Naslov sporočila: nakup programatorja, testne plošče |
|
|
hvala ti. stvar že deluje kot si mi povedal, pač progam se napisal v bascomu, ga prevedel, potem .hex datoteko loadal z avr flash in poslal v mikrokontroler. stvar deluje. tako da bom programiral v bascomu saj je kar največ literature. kot prvo bom pa preštudiral tisto literaturo iz seminarja (Bascom AVR začetni tečaj), ki je res vrhunsko napisana. še več takih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni