www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup programatorja, testne plošče
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.85
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 7:52 pm    Naslov sporočila:  nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

sedaj sem pa inštaliral driverje na prenosniku z XP-ji, ter ko nalagam program piše (can not synchronize device with programmer). nevem več kaj bi lahko bilo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 8:41 pm    Naslov sporočila:  nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

v xp-jih mi zdaj gre. si bom pač še xp-je zraven naložil pa bo:)
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da ti mora delati tudi v Visti (saj imaš 32 bitno, ne 64?).
Sicer pa povprašaj na forumu mikroelektronike, ti bodo majstri zagotovo hitro odgovorili.

LP, Grega
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 02, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila: icon_note nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

ja, vista je 32-bitna. kaj pa kje se da dobit kakšna knjiga ali gradivo? da bi se naučil osnove in še kaj zraven Smile
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 02, 2008 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek,

zanima me, ali na BIG AVR uporabljaš samo priložen MEGA128 ali si si izdelal tudi kakšen adapter za MEGA32, MEGA8515, ...?

Zanima me ali si na tej plošči že testiral tudi branje in pisanje na SD kartico?

LP M.

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2008 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!

Uporabljam še M256, za manjše pa sodelavcu pajsnem EasyAVR5 ... Wink
Vendar pa izdelava adapterja ni neumna ideja in mogoče se jo res lotim - podnožje z BigAVR imam itak že zrisano (ker sem že naredil en projekt, kjer uporabljam M128, ki jo se mora dati hitro (na lokaciji) zamenjati in sem uporabil kar adapterske ploščice od mikroelektronike.
SD branje/pisanje mi še ni uspelo, vsakič se nekaj lotim, pa potem pride nekaj drugega za delat in tako gre v nedogled. Dokler ne bom dobil za narediti enega konkretnega projekta s SD, bo po mojem tako ... Sad Imam pa zbranih kar nekaj programov itd., ki sem jih pobral z raznih strani - če rabiš PM.
Linel - za osnove AVRja priporočam kar skripto s seminarja http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=148

LP, Grega
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2008 7:46 pm    Naslov sporočila:  nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

to sem si že prejšnjič sprintal ter prelistal, ampak tam je skripta za bascom, easy avr5 pa ma mikro basic in se ukazi ter zgradba programa nekolko razlikuje. ker sem že začetnik mam težave z povezovanjem kaj je v enem in kaj bi naj to bilo v drugem.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 04, 2008 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, sem mislil, da programiraš v Bascomu ...
Za ta program ti bo moral pa kdo drug pomagati (ga nisem nikoli uporabljal). Ni pa [slovenščina je zame švedska vas], da moraš zdaj, ko imaš ploščo od mikroelektronike, nujno uporabljati njihov program. Lahko pa Smile. Je pa oboje basic in osnovna zgradba jezika mora biti podobna.

Lp, Grega
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 04, 2008 3:42 pm    Naslov sporočila:  nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

se pravi da z to ploščo ( easy avr 5) lahko programiram tudi v bascomu? bo to šlo? komunikacija ter napajanje pa mam preko USB-ja.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2008 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda! Očitno si preskočil nekaj osnov... Smile
Torej:
->Najprej napišeš program v poljubnem jeziku (basic, c, ...)
->Nato s prevajalnikom (compilerjem) prevedeš program v kodo, ki jo razume kontroler (končnica HEX). Prevajalnik je navadno že del programa, v katerem programiraš (mikroc, mikrobasic, bascom, cvavr ...). Pomembno je poudariti, da ko imaš enkrat HEX kodo, ni več važno, v katerem programu je bila delana (c, basic, ...).
->Sedaj HEX datoteko zapišeš s programatorjem (program, ki si ga dobil poleg razvojne plošče) v mikrokontroler.

LP, Grega

p.s. Pri AX elektroniki imajo zdaj enkrat dneve odprtih vrat, v okviru katerih bodo tudi začetniški tečaji - priporočam, da dobiš neko osnovo, naprej boš potem precej lažje ...
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2008 8:52 pm    Naslov sporočila:  nakup programatorja, testne plošče Odgovori s citatom

hvala ti. stvar že deluje kot si mi povedal, pač progam se napisal v bascomu, ga prevedel, potem .hex datoteko loadal z avr flash in poslal v mikrokontroler. stvar deluje. tako da bom programiral v bascomu saj je kar največ literature. kot prvo bom pa preštudiral tisto literaturo iz seminarja (Bascom AVR začetni tečaj), ki je res vrhunsko napisana. še več takih Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni