www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

enostavna izdelava HHO celice
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
crazy92
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 17:11
Aktiv.: 0.00
Kraj: Šmarješke Toplice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2008 5:20 pm    Naslov sporočila: icon_question enostavna izdelava HHO celice Odgovori s citatom

Mene zanima če ima kdo kašen enostaven načrt za izdelavo HHO celice ki ne rabi več kot 12 voltov za reakcijo, rad bi jo poizkusil vgraditi na avto 1.4 bencinar
Za vse objave se vnaprej zahvaljujem. Smile Smile

polh
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27
Aktiv.: 0.95
Kraj: Maribor-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2008 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pod HHO celica razumeš napravo, ki ti bo praktično brez vložene energije proizvajala ogromno kisika in vodika iz vode, potem tu ne boš našel ničesar takšnega.
Pri kakšnem drugem projktu pa ti bo marsikdo z veseljem priskočil na pomoč.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2008 10:55 pm    Naslov sporočila: icon_question Re: enostavna izdelava HHO celice Odgovori s citatom

crazy92 je napisal/a:
Mene zanima če ima kdo kašen enostaven načrt za izdelavo HHO celice ki ne rabi več kot 12 voltov za reakcijo, rad bi jo poizkusil vgraditi na avto 1.4 bencinar
Za vse objave se vnaprej zahvaljujem. Smile Smile

:google: :google: :google:

++KLIK++
++KLIK++
+++KLIK+++
+++KLIK+++
+++KLIK+++
+++KLIK+++

tak sedaj sem pa tako ti skoraj vse dal, kako se naredi in kako deluje.

Drugace pa kupi spodnjo knjigo stane mislim da samo 12EUR.

513753ba5c80e44c0bd124fbd5409c70.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  25.64 KB
 Pogledana:  10 krat

513753ba5c80e44c0bd124fbd5409c70.jpg

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 04, 2008 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razz Če pa misliš da boš namesto 1,4 bencinarja imel elektromotor na gorivne celice.... no potem bi bile cene bencina sedaj v rangu 20 centov in vsi bi se vozili s takšnimi avtomobili. Takšno celico imaš lahko za igrat za kaj več pa ne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ebatis
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:05
Aktiv.: 0.20
Kraj: Vrtojba

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:  hho Odgovori s citatom

Glede načrtov je najbolje da si pogledaš kakšne video na youtube, kjer je res ogromno tega.
Tale ima res veliko po katerim sem se tudi sam zgledoval.
Mene je ta stvar zanimala in sem zato tudi poskusil. Ravno v sredo sem stvar montiral in na pol tank sem naredil približno 40km več !
Avto vozim samo jaz in zmeraj tankam polno tako da vem točno porabo prej.
Lahko trdim da zadeva deluje. Glede ljudi, ki pa govorijo na pamet brez kakšne koli podlage in mislijo da imajo prav, jih lahko le povabim (oziroma peljem) na pivičko!! Mislim da z izboljšavami bom dosegel nekje 100-150 km na en tank bencina. No pa poračunte kolko rata!
To govorim iz izsledkov ki sem jih dobil s poskušanjem !

V red spravil VolkD
Nazaj na vrh
polh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rezultati, pridobljeni s poskušanjem, niso nujno pravilni.

Kakšen klicaj manj nebi škodil, saj razumemo, kaj želiš povedati.

Lp
Nazaj na vrh
ebatis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 10:13 pm    Naslov sporočila:  hho Odgovori s citatom

Ja če poizkušanje in testiranje ne pove dejanskega stanja ne vem še kako lahko kakšno stvar ugotoviš. Res je da sem komaj prve pou tanka pokuru ampak razlika se resnično pozna. Ni nevem kakšna ampak je. Saj pavim sledi dodelava.

Glede klicajev pa sem res malce pretiraval. Se opravičujem! Very Happy Malce preveč sem držal Shift+1.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 10:19 pm    Naslov sporočila:  Re: hho Odgovori s citatom

ebatis je napisal/a:
...........Ravno v sredo sem stvar monitiral in na pol tank sem naredil približno 40km več!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avto vozim samo jaz in zmeraj tankam polno tako da vem točno porabo prej.
Lahko trdim da zadeva deluje............

Ali bo še delovalo čez mesec, leto, 10let.... ponavadi je potrebno testirati dalj časa da lahko potrdiš da zadeva deluje, kaj vem sam tega še nisem preiskusil al karkoli, tako da ne vem. Lahko da je to dolgoročno neuporabno, ne vem.

Tako, da ja,
Koda:

Rezultati, pridobljeni s poskušanjem, niso nujno pravilni.

ebatis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 10:42 pm    Naslov sporočila:  hho Odgovori s citatom

Jaz pa bi rekel da rezultati s poizkušanjem so vedno pravilni. Če veš kaj hočeš ugotoviti in pravilno opravljaš poizkus oziroma ga pravilno izvajaš. Nekatere stvari pa se res pokažejo pri dolgoročni uporabi oziroma preizkušanjem. Tudi v tem.
Je ni stvari iznajdene brez preizkušanja.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa se res so, le sklepanje na njihovi podlagi o necem ni nujno pravilno ... vsaj ne v primeru, ko poskusas z rezultati preizkusa potrditi postavljeno domnevo; ce bi bilo obratno, bi se slo, saj je dovolj en nasprotni dokaz, da domnevo ovrzes, za potrditev pa bi jih potreboval neskoncno.
polh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi me razumel. Za verodostojnost preizkusa mora biti le ta izveden pod čimbolj kontroliranimi pogoji. Poraba avtomobila je odvisna od številnih okoliščin.

Lp
Nazaj na vrh
ebatis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 4:01 pm    Naslov sporočila:  hho Odgovori s citatom

Z obema se popolnoma strinjam!
Poraba pa ima res ogromno dejavnikov ki so odvisni med vožnjo. Ampak jaz imam skoraj zmeraj isto relacijo. Vsekakor pa je prezgodaj da bi 100% trdil da deluje, sem pa zelo optimističen glede na to kar sem dosegel do sedaj. Bomo vidli v nadaljevanju kaj se bo pokazalo.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 10, 2008 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakajte...

HHO celica je ta celica ki iz vode in elektrike naredi plin(vodik in kisik)

GORIVNA CELICA je pa ta ki iz vodika in kisika naredi vodo in elektriko.

A imam prav?

O kateri govoriš, da si jo namontiral v avto?

A se da narediti pa gorivno celico?( da bi doma z solarnim modulom delal HHo plin, ga nekako kompresiral, pa potem uporabil za proizvajanje elektrike za elektromotor v vozilu? Ali bi bilo bolje, da (če se da) bi vozilo delovalo kar na hho plin?

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 10, 2008 11:05 pm    Naslov sporočila:  Re: hho Odgovori s citatom

@ebatis , lahko pripneš kake slikice pa opišeš postopek in ostale stvari kako si to izvedel ( če ni to tvoja majhna skrivnost Razz ). Tudi zaradi zanimanja in tudi zaradi tega ker v SLO je zelo malo tega imaš vse v angleščini. Uživaj LP!
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2008 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kako se dobi najboljši izkoristek glede na isti tok. A je treba dati elektrode čim bolj skupaj, a je bolje naprimer dve večji ploščici ali je bolje, da ploščici narežeš na več majhnih in jih zložiš "na kup"?

je kakšna razlika?

Se bolj obnese sol ali soda bikarbona?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni