www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mini LED termometer z DS1820 ter PIC16F628
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2005 8:30 pm    Naslov sporočila:  Mini LED termometer z DS1820 ter PIC16F628 Odgovori s citatom

Temo sem začel tukaj, a ker se lahko termometer uporabi tudi za drug namen sem odprl novo sporočilo. Vse skupaj sem spravil na tiskanino zelo malih dimenzij (ca 30X45mm) Izvedba je v "sendvič" konstrukciji. V prilogi vse potrebno za izdelavo.

P2120111.jpg
 Opis:
Zadaj
 Velikost datoteke:  62.99 KB
 Pogledana:  518 krat

P2120111.jpg

P2120114.jpg
 Opis:
Spredaj
 Velikost datoteke:  60.64 KB
 Pogledana:  313 krat

P2120114.jpg

mini_termo.zip
 Opis:
TIV, načrt, ASM, HEX

Download
 Ime datoteke:  mini_termo.zip
 Velikost datoteke:  24.05 KB
 Downloadano:  297 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Martin_Krpan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jan 2004 17:00
Aktiv.: 0.14
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2005 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo narejeno in uporabno.
Imam pa dve vprašanji: v ceniku gledam senzor, pa nevem če gre za pravega: DS 18 S 20 TO-92. Moti me predvsem tisti "S" na sredini.
Zanima me pa tudi, s katerim programom se da odpreti datoteko s končnico *.LAY, predvidevam da gre za TIV.

Hvala za odgovore in LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2005 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datoteka *.lay je tiskanina narejena z Layout-om. Prosil bi nekoga, ki tudi uporablja layout ter ima instaliran kak PDF writer naj tiskanino pretvori v PDF. Meni ne dela vredo. DS18S20 je novejša verzija ter glede delovanja enaka DS1820. Glede samega programa; Naredil sem enega sofwerskega hrošča Embarassed točno pri 100°C ni prikazana "0" na desetici. Ugotovil sem šele sedaj. Senzorja namreč nisem grel.
Popravek bom pripel čez kak dan, ko dokončam še možnost alarma z nastavitvijo zgornje ter spodnje temperature.

glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.36
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2005 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Prosil bi nekoga, ki tudi uporablja layout ter ima instaliran kak PDF writer naj tiskanino pretvori v PDF.
Upam da bo vredu.

1.pdf
 Opis:
Bottom

Download
 Ime datoteke:  1.pdf
 Velikost datoteke:  15.2 KB
 Downloadano:  172 krat

2.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  2.pdf
 Velikost datoteke:  7.55 KB
 Downloadano:  107 krat

3.pdf
 Opis:
Bottom + Top

Download
 Ime datoteke:  3.pdf
 Velikost datoteke:  21.79 KB
 Downloadano:  126 krat

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2005 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dopolnjena verzija programa za isti hardwere. (potrebno je dodati 4 tipke - načrt v prilogi)
Sedaj je možno nastaviti zgornjo ter spodnjo mejo. Nastavljeno se memorizira v eeprom. Izhod je na RA3. Sedaj je zadeva primerna recimo za nadomestek termostata za črpalko na centralni kurjavi. Poleg tega, da deluje kot natančen diferenčen termostat imamo ob enem tudi natančen termometer. Sama izdelava pa nas ne pride več kot kupljen termostat, ki nikakor ne dela tako natančno.

Še besedica o programu. Program sem testiral na tisti prvi veriji, ki ni v sendivč konstrukciji. Priložen hex je za to verzijo. Za "sendivč" konstrukcijo je potrebno odmakniti podpičje na začetku programa :
Koda:
;#define SENDVIC             ;sendvic konstrukcija z dveh plosc

ter program ponovno prevesti. Pri tej verziji so namreč zamenjani pini, ki vključujejo katode displejev.

Še informacija o porabljenem polnilniku, ki je za assembler res velik Very Happy

Program Memory Words Used: 470
Program Memory Words Free: 1578

mini.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  mini.zip
 Velikost datoteke:  25.83 KB
 Downloadano:  139 krat

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2007 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

G.Silvo,zanima me kakšen tip LED display-ov ste uporabili za mini LED termometer. Vem da je s skupno katodo, mene pa zanima oznako,da bi jih nabavil. In še to:Koliko časa bi zdržal termometer z 9V baterijo?

Hvala,

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2007 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone je napisal/a:
Pozdravljeni!

G.Silvo,zanima me kakšen tip LED display-ov ste uporabili za mini LED termometer. Vem da je s skupno katodo, mene pa zanima oznako,da bi jih nabavil. In še to:Koliko časa bi zdržal termometer z 9V baterijo?

Hvala,

Displeji, ki sem jih uporabil so bili brez oznake. Nekoč sem jih kupil večje število na razprodaji v CIP-u v Mariboru. (sedaj jih nimajo več, tudi meni jih je zmanjkalo Sad )
Navadna 9V baterija ne bi držala prav dolgo, kajti poraba vezja je kar velika.

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2007 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem bi lahko pasal naprimer tale: http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=603, samo z skupno katodo,razpored nogic je pa enak(koliko sem gledal datasheet). Če pa ne,bom pa na novo zrisal tiskanino.

Hvala za odgovor,

vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 5.00
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelujem ta termometer in se mi je zataknilo. Namreč v trgovini sem dobil displey-je s takim razporedom nogic, zato moram TIV na novo izrisati. Lepo prosim, če bi mi nekdo napisal kateri pin na picu sodi kateremu segmentu na displeyu. Pray

EDIT: sem našel tole http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=10603 in bom poskusil spremeniti program
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

wow Shocked Cool tako stvarco pa že dolgo iščem to bom sigurno poskusil napraviti
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zažigalec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakšno merilno območje pa ima ta mašina?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zažigalec je napisal/a:
kakšno merilno območje pa ima ta mašina?

Glej datasheet od ds1820!

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila: icon_cool DS1820 1-Wire Digital Thermometer Odgovori s citatom

Ne ga matrat: Wink
DALLAS je napisal/a:
Measures temperatures from –55°C to +125°C in
0.5°C increments. Fahrenheit equivalent is –67°F to
+257°F in 0.9°F increments

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zažigalec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uuu kar dobro hvala Very Happy še nekaj bi vprašal : ali zna biti problem pri tem če bi dal dva senzorja DS1820 in jih ločil s stikalom tako kot na sliki npr. da bi imel en senzor zunaj in enega v hiši in bi vsaketoliko časa pritisnil stikalo in pogledal kakšna temp. je zunaj ?

PROBLEM.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.96 KB
 Pogledana:  2 krat

PROBLEM.jpg

Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 7:00 pm    Naslov sporočila: icon_bad  Odgovori s citatom

Kaj pa, če bi ti kazalo izmenično obe temperaturi brez stikala?

Še nekaj: v slovenščini uporabljamo velike začetnice in dvojino!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni