|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
burger Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12 Prispevkov: 158 Aktiv.: 0.69
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 3:38 pm Naslov sporočila: Garmin Nuve 200! |
|
|
Vaše mnenje! Zadeva je res poceni, me pa zanimajo vaše izkušnje z njim ali se splača kupit takemu uporabniku kot sem jaz (Večinoma sem na terenu po sloveniji in kaj po hrvaški, včasih pa tudi kaj bolj na sever)?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem na testu 250W.
Deluje solidno, navigacija je ok z Adriaroute. Glasovno vodenje je ok. Rabiš dodatno SD kartico za zemljevide. Adriaroute zasede cca 150MB na kartici.
Ne zna pokazat trenutnih koordinat in nadmorske višine.
Ne predvaja mp3 in ne sprejema radijskih sporočil o prometu - pri nas tega itak ne oddajajo). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih informacijah je Adriarute še najboljša kartografija za Slovenijo ter balkan. Mislim, da to lahko daš edino na Garmina. Sam imam 250 ter solidno deluje. Z drugimi napravami nimam izkušenj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Ne zna pokazat trenutnih koordinat in nadmorske višine. |
250-tka zna. Če se prav spomnim, klik na "vozilo" pokaže kordinate ter nadmorsko višino. (ne morem poskusit, ker sem ga posodil) Slednje sigurno dela, ker smo pri kolegu "merili" višinsko razdaljo od bazena do hiše. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.69 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2008 2:01 am Naslov sporočila: Re: Garmin Nuve 200! |
|
|
burger je napisal/a: |
Vaše mnenje! Zadeva je res poceni, me pa zanimajo vaše izkušnje z njim ali se splača kupit takemu uporabniku kot sem jaz (Večinoma sem na terenu po sloveniji in kaj po hrvaški, včasih pa tudi kaj bolj na sever)?
LP |
Za 20€ več dobiš nuvi 205, ki je novejši model od 200-tke, ima pa hitrejši procesor, več prostora 1G, tako da adriaroute brez problema spraviš v nuvi pomnilnik in ni potrebna dodatna pomnilniška kartica, ima tudi nov lepši software, pa še kaj bi se našlo. Deluje pa odlično, prej sem imel nuvi 250, sedaj pa imam nuvi 205 in je veliko hitrejši. Predvsem čas pridobivanja satelitov, preračunavanje, brskanje po meniju, brskanje po zemljevidu,..
LP
Leon
BTW: če kdo rabi kakšen nasvet kako naložiti adriaroute, lahko na PM _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2008 7:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Slednje sigurno dela, ker smo pri kolegu "merili" višinsko razdaljo od bazena do hiše. |
Sicer nevem za kateri model je šlo, spomnim pa se da smo enkrat testirali kolegovega Garmina in da smo hodili po parkirišču, pa je po premiku dveh korakov prikazana višina skakala za cca 5 m.
Nevem kako ste lahko vi merili višinsko razdaljo od bazena do hiše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
burger Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12 Prispevkov: 158 Aktiv.: 0.69
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2008 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam si lastim TomTom ONE XL in sem zadovoljen. Koordeinate dobiš lahko, višine pa ne prikazuje. Razen navigacije po stopnicah v Buzetu se še nisva zgubila in vsaj nima nadležnega "Preračunavam". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni