|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2008 7:41 pm Naslov sporočila: Services.exe |
|
|
Na sestrinem laptopu se izpiše ta težava, ko se prižge:
Services.exe - Komponente ni mogoče najti
--------------------------------------------------
Zagon tega programa ni uspel, ker komponente MSVCP60.dll ni bilo mogoče najti. To težavo lahko odpravite s ponovno namestitvijo programa.
Potem pa se noče več prižgat Vse skupaj pa se je zgodilo, ko sem unistalliral OutPost Fireware in je le-ta zahteval ponovni zagon.
Ve kdo kakšno rešitev, pa po možnosti brez C -> Format? Ker če ne me bo sestra ubila...
Hvala! _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2008 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vstavi CD od windowsov , zaženi recovery console in vtipkaj
Koda: |
expand D:\i386\msvcp60.dl_ C:\Windows\system32\msvcp60.dll |
D je oznaka CD enote, C je oznaka diska z Windowsi. Potreboval boš še geslo za administratorja. Običajno je geslo prazno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK. Prvo nekaj podatkov.
Trdi disk imam razdeljen na 2 particiji, D (glavna - system) in C (recovery). Moja oznaka CD-DVD ROMa je F.
1. Vstavim CD od Windows XP Professional in bootam z njega.
2. Po bootanju mi napiše:
Citiram: |
Welcome to Setup.
This portion of the Setup program prepares Microsoft(R) Windows(R) XP to run on your computer.
-- To set up Windows XP now, press ENTER.
-- To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R.
-- To quit Setup without installation Windows xP, press F3.
|
Stisnem R in se mi pokaže:
Microsoft Windows XP(TM) Recovery Console.
The Recovery Console provides system repair and recovery functionality.
Type EXIT to quit the Recovery Console and restart the computer.
1: D:\WINDOWS
2: C:\MiniNT
3: F:\WINDOWS
Which Windows installation would you like to log onto (To cancel, press ENTER)?
|
Tukaj lahko vpišem samo eno številko, torej eno od zgornij treh. Katero? Kako naprej? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izbereš 1, ker imaš tam naložen sistem. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Izbereš 1, ker imaš tam naložen sistem. |
OK. Sem stisnil. Zdaj piše...
...in čaka da nekaj napišem.
Vtipkam:
D:\WINDOWS> expand F:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
|
... in stisnem ENTER.
Napiše mi:
The file cannot find the file or directory specifed.
|
Probam še to
D:\WINDOWS> expand C:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
|
Pa isto!!! _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa sem še to probal:
D:\WINDOWS> COPY F:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32
|
Pa mi v odgovor napiše:
Acess is denied.
|
No, to že nekaj obeta. S katerim ukazom bi si "pridobil pravico" do kopiranja v System32? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš kopiral tole msvcp60.dl_ direktno v system32 ti ne bo delovalo, ker je datoteka stisnjena. Če lahko prideš v varni zagon (F osem) jo poskusi skopirati iz C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386. Poskusi pa še prej v Recovery console z ukazom map pogledati, kateri pogon je kaj, ker včasih se oznake pogonov zamaknejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Če boš kopiral tole msvcp60.dl_ direktno v system32 ti ne bo delovalo, ker je datoteka stisnjena. Če lahko prideš v varni zagon (F osem) jo poskusi skopirati iz C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386. Poskusi pa še prej v Recovery console z ukazom map pogledati, kateri pogon je kaj, ker včasih se oznake pogonov zamaknejo. |
Hvala za ukaz MAP! Ukaz COPY samodejno "od-stisne" datoteke, če so slučajno stisnjene. Ne, ne morem priti v varni zagon. Napiše mi isto napako.
Rezultat ukaza MAP:
D: NTFS -------- 68512 MB ---- \Device\Harddisk0\Partition3
C: FAT32 ------- 6770 MB ----- \Device\Harddisk0\Partition1
F: NTFS -------- 1028 MB ------ \Device\Harddisk0\Partition2
E: -------------------------------- \Device\CdRom
|
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
D:\WINDOWS> expand E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll |
Točno takole mora biti!
Če še tole ne bo delovalo, potem pa sledi nekoliko več dela.
Če je tale seznam pravi imaš nameščene 3 windowse? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
D:\WINDOWS> expand E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll |
Točno takole mora biti!
|
Sprobal. Napiše mi:
Unable to crate file msvcp60.dll.
0 file(s) expanded
|
Ne, nimam 3 Windowsov. Vsaj mislim tako. Imam samo dve particiji. Mogoče pa sek med tem mojim "popravljanjem" naložil še kakega zraven... _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusil še to:
COPY E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
1 file(s) copied.
|
Tole je delovalo. Sledi ponovni zagon, da vidim, če deluje.
EDIT: Ne deluje. Izpiše mi isto napako, torej še vedno manjka. Datoteko bom za vsak slučaj kopiral v vse partitice, ker res ne vem iz katere se zaganja. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam ti novo inštalacijo Windowsov, z popolnim formatiranjem diska in reparticioniranjem C: in D: na eno particijo (samo C: ). Že od nekdaj mi ta način ni všeč, saj ti na eni particiji zmanjka prostora, na drugi pa ga imaš preveč. Življenjski čas inštalacije windowsov je ponavadi največ 2 leti, če je pa uporabnik neizkušen, pa večinoma manj kot pol leta (ženski spol).  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK. Hotel kopirati v vse tri particije.
Kopirati mi je šlo samo v D, v C in F je bil dostop zavrnjen.
Rezultati:
COPY E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
1 file(s) copied.
COPY E:\i386\msvcp60.dl_ C:\Windows\system32\msvcp60.dll
Aces denied.
COPY E:\i386\msvcp60.dl_ F:\Windows\system32\msvcp60.dll
Aces denied.
|
Domnevam, da mi Sistem boota ravno iz enega od teh dveh particij, v katere je dostop zavrnjen.
Kakšen je ukaz, da bi omogočil kopiranje? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Priporočam ti novo inštalacijo Windowsov, z popolnim formatiranjem diska in reparticioniranjem C: in D: na eno particijo (samo C: ). Že od nekdaj mi ta način ni všeč, saj ti na eni particiji zmanjka prostora, na drugi pa ga imaš preveč. Življenjski čas inštalacije windowsov je ponavadi največ 2 leti, če je pa uporabnik neizkušen, pa večinoma manj kot pol leta (ženski spol).  |
Oho, format ne pride v poštev. Sestra je na morju, danes zvečer pride domov, računalnik hoče met popravljen brez kake spremembice, če ne me ne bo več...  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
repair xp na dnu strani
Če res nič ne bo več pomagalo. Dokumenti in programi baje ostanejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni