www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Services.exe
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2008 7:41 pm    Naslov sporočila:  Services.exe Odgovori s citatom

Na sestrinem laptopu se izpiše ta težava, ko se prižge:

Services.exe - Komponente ni mogoče najti
--------------------------------------------------
Zagon tega programa ni uspel, ker komponente MSVCP60.dll ni bilo mogoče najti. To težavo lahko odpravite s ponovno namestitvijo programa.

Potem pa se noče več prižgat Sad Vse skupaj pa se je zgodilo, ko sem unistalliral OutPost Fireware in je le-ta zahteval ponovni zagon.

Ve kdo kakšno rešitev, pa po možnosti brez C -> Format? Ker če ne me bo sestra ubila...

Hvala!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2008 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vstavi CD od windowsov , zaženi recovery console in vtipkaj
Koda:
expand D:\i386\msvcp60.dl_ C:\Windows\system32\msvcp60.dll

D je oznaka CD enote, C je oznaka diska z Windowsi. Potreboval boš še geslo za administratorja. Običajno je geslo prazno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK. Prvo nekaj podatkov.
Trdi disk imam razdeljen na 2 particiji, D (glavna - system) in C (recovery). Moja oznaka CD-DVD ROMa je F.

1. Vstavim CD od Windows XP Professional in bootam z njega.
2. Po bootanju mi napiše:
Citiram:

Welcome to Setup.

This portion of the Setup program prepares Microsoft(R) Windows(R) XP to run on your computer.

-- To set up Windows XP now, press ENTER.

-- To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R.

-- To quit Setup without installation Windows xP, press F3.

Stisnem R in se mi pokaže:
Citiram:

Microsoft Windows XP(TM) Recovery Console.

The Recovery Console provides system repair and recovery functionality.

Type EXIT to quit the Recovery Console and restart the computer.

1: D:\WINDOWS
2: C:\MiniNT
3: F:\WINDOWS

Which Windows installation would you like to log onto (To cancel, press ENTER)?

Tukaj lahko vpišem samo eno številko, torej eno od zgornij treh. Katero? Kako naprej?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izbereš 1, ker imaš tam naložen sistem.
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Izbereš 1, ker imaš tam naložen sistem.

OK. Sem stisnil. Zdaj piše...
Citiram:

D:\WINDOWS>

...in čaka da nekaj napišem.

Vtipkam:
Citiram:

D:\WINDOWS> expand F:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll

... in stisnem ENTER.

Napiše mi:
Citiram:

The file cannot find the file or directory specifed.

Probam še to
Citiram:

D:\WINDOWS> expand C:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll

Pa isto!!!

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa sem še to probal:
Citiram:

D:\WINDOWS> COPY F:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32

Pa mi v odgovor napiše:
Citiram:

Acess is denied.

No, to že nekaj obeta. S katerim ukazom bi si "pridobil pravico" do kopiranja v System32?

airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš kopiral tole msvcp60.dl_ direktno v system32 ti ne bo delovalo, ker je datoteka stisnjena. Če lahko prideš v varni zagon (F osem) jo poskusi skopirati iz C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386. Poskusi pa še prej v Recovery console z ukazom map pogledati, kateri pogon je kaj, ker včasih se oznake pogonov zamaknejo.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Če boš kopiral tole msvcp60.dl_ direktno v system32 ti ne bo delovalo, ker je datoteka stisnjena. Če lahko prideš v varni zagon (F osem) jo poskusi skopirati iz C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386. Poskusi pa še prej v Recovery console z ukazom map pogledati, kateri pogon je kaj, ker včasih se oznake pogonov zamaknejo.

Hvala za ukaz MAP! Ukaz COPY samodejno "od-stisne" datoteke, če so slučajno stisnjene. Ne, ne morem priti v varni zagon. Napiše mi isto napako.

Rezultat ukaza MAP:
Koda:

D:   NTFS -------- 68512 MB ---- \Device\Harddisk0\Partition3
C:   FAT32 ------- 6770 MB ----- \Device\Harddisk0\Partition1
F:   NTFS -------- 1028 MB ------ \Device\Harddisk0\Partition2
E:   -------------------------------- \Device\CdRom

airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda:
D:\WINDOWS> expand E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll

Točno takole mora biti!
Če še tole ne bo delovalo, potem pa sledi nekoliko več dela.
Če je tale seznam pravi imaš nameščene 3 windowse?
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Koda:
D:\WINDOWS> expand E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll

Točno takole mora biti!

Sprobal. Napiše mi:
Citiram:

Unable to crate file msvcp60.dll.
0 file(s) expanded

Ne, nimam 3 Windowsov. Vsaj mislim tako. Imam samo dve particiji. Mogoče pa sek med tem mojim "popravljanjem" naložil še kakega zraven...

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusil še to:
Citiram:

COPY E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
1 file(s) copied.

Tole je delovalo. Sledi ponovni zagon, da vidim, če deluje.

EDIT: Ne deluje. Izpiše mi isto napako, torej še vedno manjka. Datoteko bom za vsak slučaj kopiral v vse partitice, ker res ne vem iz katere se zaganja.

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam ti novo inštalacijo Windowsov, z popolnim formatiranjem diska in reparticioniranjem C: in D: na eno particijo (samo C: ). Že od nekdaj mi ta način ni všeč, saj ti na eni particiji zmanjka prostora, na drugi pa ga imaš preveč. Življenjski čas inštalacije windowsov je ponavadi največ 2 leti, če je pa uporabnik neizkušen, pa večinoma manj kot pol leta (ženski spol). Wink
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK. Hotel kopirati v vse tri particije.

Kopirati mi je šlo samo v D, v C in F je bil dostop zavrnjen.

Rezultati:
Citiram:

COPY E:\i386\msvcp60.dl_ D:\Windows\system32\msvcp60.dll
1 file(s) copied.

COPY E:\i386\msvcp60.dl_ C:\Windows\system32\msvcp60.dll
Aces denied.

COPY E:\i386\msvcp60.dl_ F:\Windows\system32\msvcp60.dll
Aces denied.

Domnevam, da mi Sistem boota ravno iz enega od teh dveh particij, v katere je dostop zavrnjen.

Kakšen je ukaz, da bi omogočil kopiranje?

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Priporočam ti novo inštalacijo Windowsov, z popolnim formatiranjem diska in reparticioniranjem C: in D: na eno particijo (samo C: ). Že od nekdaj mi ta način ni všeč, saj ti na eni particiji zmanjka prostora, na drugi pa ga imaš preveč. Življenjski čas inštalacije windowsov je ponavadi največ 2 leti, če je pa uporabnik neizkušen, pa večinoma manj kot pol leta (ženski spol). Wink

Oho, format ne pride v poštev. Sestra je na morju, danes zvečer pride domov, računalnik hoče met popravljen brez kake spremembice, če ne me ne bo več... Laughing Confused

airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

repair xp na dnu strani
Če res nič ne bo več pomagalo. Dokumenti in programi baje ostanejo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni