|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 5:40 pm Naslov sporočila: Server? |
|
|
Na mojem računalniku imam priklopljeno videokartico in nanjo priključeno eno kamer za nadzor...sedaj me pa zanima, kako bi naredil server, se pravi, da bi iz drugega računalnika videl svojo kamero?
Zraven sem dobil CD s pomočjo in raznim softverom, vse ok instalirano...ne znam pa postaviti serverja... v pomoči piše to za win98:
You may need to setup the Client and Server System for remote viewing, playback of archive video and recording if you are going to use the remote access function of this application. Please follow the installation and setup instruction belows.
Dial up client TCP/IP setup
++++++++++++++++++++++++++++
TCP/IP Setup for dial up Client:
1. Double click "my computer" on the desktop, then double click dial-up networking icon;
2. Right click the specified dial-up networking connection, which will be used as your dial-up client connection;
3. Select the "Properties" option from the popup menu, the click on "Server Type" option;
4. Make sure the "PPP: Internet, Windows NT Server, Windows98 " item is selected from the "Type of Dial-up Server" combo box;
5. Make sure the "Log on to network" and "Enable software compression" are both checked in the "Advanced options" group option box;
6. Make sure "NetBEUI" and "TCP/IP" are both checked in the "Allowed network protocols:" group option box;
7. Click "TCP/IP Settings" command box, the "TCP/IP Settings" dialog box appears;
8. Check the "Specify the IP address" option, enter "192.168.55.2" to the IP address entry;
9. Click "OK" twice, return to dial-up networking window.
** Please refer to Section 4 of The installation guide for the detailed information about the TCP/IP setup for both SERVER and CLIENT.
kako to naredim na win XP? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večina nastavitev je enakih, le Log on to network nisem našel. Ostalo je enako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Definiraj kaj je to "drug računalnik". Če je v isti mreži ne vem če rabiš tako zakomplicirat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
V nadzorni plosci>dodaj ali odstrani programe>dodaj/odstrani komponente programa Windows >obkljukas Internet information service(IIS)
Na C: disku se ti pojavi mapa Inetpub.
V mapo C\Inetpub\wwwroot moras dati naslovno datoteko index.html ali index.htm - naredis lahko tudi v Wordu in "save as"...
Pa na pozarnemu zidu (firewall) bo tudi treba odpirati porte.
Do svoje "spletne strani" dostopas enostavno z IP naslovom tvojega racunalnalnika.
Sedaj pa je odvisno ali hoces dostopati samo iz svojega domacega omrezja ali od koderkoli.Za povezavo preko spleta priporocam DYNDNS,kjer registriras "lastno domeno" in ti ni potrebno stalno gledati tvojega IP. Jaz imam klienta za to na routerju-firewallu.
Moj hisni server je p333 z 256Mb RAMa in dvemi diski 6Gb(sistemski) in 250Gb(Arhiv).Meri mi temperaturo z Dallasovimi senzorji- http://doma.selfip.net ,nanj je prikljucena tudi ena poceni USB kamera z programom WebcamXP in gor je instalirana "siva kosmata zival",ki mi stalno tovori "razne" stvari z neta. _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 8:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Dostopati bi želel s kjerkoli... ustvaril sem si domeno (mojinstitut.ath.cx) sedaj bom poskusil pa še druge stvari poštimat... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti enostavno rabiš na routerju redirectat port na svoj računalnik, na svojem računalniku pa najbolje da postaviš HTTP ali HTTPS strežnik kjer boš lahko to gledal. In to je to.
Za razlago laikom bi pa potreboval cca 16M za tekst, da opišem vse možne variante za vse možne operacijske sisteme in routerje.
Če lahko omejiš izbor: Kakšno videokartico, kater OS, kater router, .... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Videokartica PICO 2000, Win XP, Router LINKSYS... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusi z www.videolan.org |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni