|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Če jermenica nima zračnosti in ne opleta, trese, ali brusi po sklopki, potem ne bi smelo biti problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cornholio Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Pet Avg 08, 2008 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avto je komot vozen z izključeno klimo.
Če ni to kar je napisal sebaveh, potem je lahko kompresor zaribal ali pa je razpadla sušilna patrona. Precej drago!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 10, 2008 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojem Peugeot 407 (D) opažam eno zelo prijetno lastnost ,namreč pozimi mi začne pihati topel zrak že po kaki minuti delovanja motorja .
Piha kar obilno in menim , da to kaki električni grelci niso ( velika moč, nizka napetost, orjaški tokovi). Ali je možno , da klima dela invertorsko in v bistvu dodatno ohlajam okolico pozimi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cornholio Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2008 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda so lahko grelci!!! Lahko pa je tudi klima!
Probaj z ugasnjenim motorjem, daj kontakt, obrni na gretje ter čakaj par minut.
Če bo grelo so el. grelci.
Nekateri Nisani jih imajo.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2008 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa ima tvoj avto dodaten majhen gorilnik (podobno kot webasto), ki še posebej pozimi pomaga k hitrejšemu ogrevanju motorja in hkrati toplemu zraku v kabini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2008 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, nekateri avtomobili imajo tudi el. grelce, ampak le ti običajno delujejo v najvišji stopnji ventilatorja, no mogoče imajo nekateri drugače.
Da bi klima tako učinkovito grela skoraj ne verjamem, prej možno, da se motor tako hitro zagreje na delovno temperaturo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2008 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Prej sem imel Peugeot 206 (tudi diesel) pa se je segrel šele po 5 minutah , da se je začutilo.
Ne vem kaj so dali notr, je pa fino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jovo Neznanec

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2015 21:10 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2015 9:47 pm Naslov sporočila: pri vklopu klime motor sam dviga obrate |
|
|
pozdrav vsem.
Ko vključim klimo in elektronika vklopi sklopko si motor poveča obrate do 3000rpm.Dokler je klima vklopljena obrati motorja nihajo od 2000 do 3000.
Imam podoben problem kot lastnik forda.Nisem strokovnjak,vendar sem zaradi problema,ki ga imam kar nekaj ljudi povprašal o omenjenih težavah in si ustvaril neko sliko,ki ni nujno pravilna,pa tudi svoje kie še nisem popravil. Odvil sem plastično cev za vhod zraka v motor in opazil,da se loputa zraka odpira in zapira skladno z obrati motorja.Pri loputi za zrak ima tudi električni ventil za dodajanje zraka mimo lopute,vendar je ta ventil krmiljen iz računalnika.Ko sem odklopil konektor iz omenjenega ventila si je motor nehal dodajati plin.Vse komande prihajajo iz računalnika zato predvidevam,da dobi računalnik napačen podatek od senzorjev ali tlačnih stikal s klime.Mehanik mi je rekel,da v primeru,ko v klimi ni olina sklopka sploh ne vklopi kompresorja,torej v sistemu je plin,ker tudi klima hladi avto.Prosim za nasvet,če kdo ve kaj je vzrok težav.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2015 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taki simptomi se pojavijo ob strganem jermenu ali okvari el. sklopke kompresorja.
Si si ogledal, če se kompresor res vrti takrat, ko bi se moral? Če se vrti jermenica kompresorja to še ne pomeni, da se vrti tudi os kompresorja ...
Ko se vklopi sklopka kompresorja se to ponavadi jasno sliši, malo pa se spremeni tudi zvok motorja, če je v prostem teku, ker je kljub istim obratom takrat motor bolj obremenjen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2015 5:08 pm Naslov sporočila: Re: pri vklopu klime motor sam dviga obrate |
|
|
jovo je napisal/a: |
pozdrav vsem.
Ko vključim klimo in elektronika vklopi sklopko si motor poveča obrate do 3000rpm.Dokler je klima vklopljena obrati motorja nihajo od 2000 do 3000.
Imam podoben problem kot lastnik forda.Nisem strokovnjak,vendar sem zaradi problema,ki ga imam kar nekaj ljudi povprašal o omenjenih težavah in si ustvaril neko sliko,ki ni nujno pravilna,pa tudi svoje kie še nisem popravil. Odvil sem plastično cev za vhod zraka v motor in opazil,da se loputa zraka odpira in zapira skladno z obrati motorja.Pri loputi za zrak ima tudi električni ventil za dodajanje zraka mimo lopute,vendar je ta ventil krmiljen iz računalnika.Ko sem odklopil konektor iz omenjenega ventila si je motor nehal dodajati plin.Vse komande prihajajo iz računalnika zato predvidevam,da dobi računalnik napačen podatek od senzorjev ali tlačnih stikal s klime.Mehanik mi je rekel,da v primeru,ko v klimi ni olina sklopka sploh ne vklopi kompresorja,torej v sistemu je plin,ker tudi klima hladi avto.Prosim za nasvet,če kdo ve kaj je vzrok težav.
l.p. |
Kompresor je verjetno začel "ribat". Kolikokrat je bila klima že napolnjena? Je bilo dodano olje?
Lahko je sklopka. Pomeri napetost na akumulatorju (polnilna - morala bi biti med 13 in 14,5V) pred in po vklopu klime.
Potem pa dalje...
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni